Kristine Kryger

Kristine Kryger

DEBAT: Drop den symbolske paskontrol - lad politiet forebygge og opklare indbrud

Af
Sofie Carsten Nielsen (R), MF

og Kristine Kryger (R),

Gentofte kommunalbestyrelse

I Villabyerne påpeger borgmester Hans Toft, at politiet ikke leverer nok ressourcer til at opklare indbrud i Gentofte.

Vi forstår og deler frustrationen. For det er ikke acceptabelt, at sagsbunkerne vokser, og politiet ikke har ordentlige forudsætninger for at forebygge og opklare kriminalitet.

Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen.

Borgere, der er frustrerede over de mange indbrud og den lave opklaringsprocent, bør dog rette kritikken mod en række partier på Christiansborg.

Det er nemlig ikke politiets skyld, at de i den grad er drænet for ressourcer. Skylden bæres af de partier, som insisterer på, at politiet skal stå ved grænsen og foretage en symbolsk paskontrol. Den ineffektive paskontrol har nemlig nu kostet over en milliard kroner og gjort indhug i politiets mandskab - penge, der i stedet kunne have været brugt på at opklare indbrud og andet lokalt tryghedsskabende politiarbejde.

Det forarger os, at partierne K, V, S, DF og LA tvinger politiet til at stå ved grænsen i stedet for at levere reel tryghed i vores gader.

Politiet ønsker naturligvis at forebygge og opklare så meget kriminalitet som muligt. Hvordan det gøres, ved de mere om end politikerne. Derfor skal vi sætte politiet fri. Politiet skal selv vurdere, hvilket politiarbejde der er behov for.

Nogle gange kan der opstå et kortvarigt behov for kontrol ved grænsen, men der skal det være politiets efterretninger, der afgør det. Politiet skal igen have mulighed for at bruge deres ressourcer i lokalmiljøet, så vi kan få bugt med alle indbruddene og hæve opklaringsprocenten markant.

Derfor en klar opfordring herfra til politikerne fra K, V, S, DF og LA:

Lad være med at bebyrde politiet med ineffektive symbolske opgaver ved grænsen. Lad politiet vurdere, hvornår det er relevant at udføre paskontrol. Det vil resultere i markant flere ressourcer til politiet til gavn for borgernes tryghed.

Publiceret 08 November 2019 17:37