Ugens læser:

Lene Schaumann

Lene Schaumann, 39 år, Cand. Mag. ved Gentofte Bibliotekerne

Hvilken roman har du sidst læst?
Tehuset på Mulberry Street af den irske forfatterinde Sharon Owens. Jeg slugte den på to dage i Pinsen, så mand og børn måtte pænt lade mig være i fred. Den er første del i en serie på tre om Belfast i Nordirland (Belfast-trilogien). Jeg glæder mig vildt til de to andre og gemmer dem til min sommerferie.

Hvem er din favoritforfatter?
Jeg har mange, men gennem mit voksenliv har der været tre forfattere, hvis bøger jeg hiver frem igen og igen. Det er Ernest Hemmingway, Marge Piercy og Dorris Lessing.

Hvad er din favoritgenre?
Jeg har vist som sådan ikke en yndlingsgenre og så måske alligevel, nu jeg tænker over det. Det må vist være ?kvindelitteratur?, og alt hvad der dertil hører. Det skal bare ikke være alt for chicklitt?et, da jeg hader at krumme tæer, mens jeg læser, hvilket jeg for eksempel gør, hvis jeg falder over en ?shopaholic?-bog. Hun er simpelthen for dum, til at jeg synes, det er sjovt.
Jeg har siden, jeg fik min søn for 4 år siden også dyrket ?mom-litt? genren lidt, men synes kvaliteten svinger gevaldigt i den genre. Ellers kan jeg godt lide romaner, der foregår under én af verdenskrigene. De fænger mig helt vildt.

Har du nogensinde opgivet en bog?
Ork ja! Masser af gange. Fænger bogen ikke, så tilbage på hylden med den!

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
?Tyvenes by? af David Benioff. En bog om livet under anden verdenskrig set fra russernes side nærmere betegnet en ung mand i Sankt Petersborg. Utrolig velskrevet og meget realistisk. Der er passager, hvor man får gåsehud, og det risler koldt ned af ryggen. Jeg har faktisk billeder inde i hovedet, som jeg slet ikke kan få ud igen, så godt var de beskrevet.

Publiceret 17 July 2011 07:00