Morten Okbo.

Morten Okbo.

Ugens læser

Morten Okbo, 38 år, musiker

Hvilken roman har du sidst læst?
"Jeg har netop afsluttet mit sædvanlige ?Hemingway rush?. Jeg har 11 bøger med ham, og dem har jeg læst i ét hug. Det tog en måned. Det gør jeg hvert år, inden jeg indleder min tyrefægtnings-sæson, som jeg følger som andre studerer skak eller travsport".

Hvem er din favoritforfatter?
"Og derfor er Ernest Hemingway min favoritfofatter i øjeblikket. Linje for linje står han alene på toppen. Pistolskud"!

Hvad er din favoritgenre?
"Poesien og kortprosa. Biografier er også en måde at komme igang med en ny forfatter, musiker eller politiker".

Har du nogensinde opgivet en bog?
"Masser. Konstant! Jeg spilder ikke tiden. Kan en forfatter ikke skrive, klapper jeg bogen i og skælder vedkommende ud.
Desuden stiller jeg ofte forfattere, som ikke kan udstå hinanden, ved siden af hinanden på bogreolen. Det er straffen. Så kan de stå der og være dårlige"!

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
"Ingen. Jeg hader at få en bog anbefalet. Jeg begynder straks at nærstudere folk, som anbefaler en bog. Ærligt talt, jeg kender knapt nok mig selv ordentligt,. Sku jeg så stole på, hvad en anden mener, jeg har brug for?
Jeg tager bøger meget alvorligt. Det kommer jo med faget selv at skrive tekster. Kommer en forfatter ikke ordentligt i gang lukker jeg bogen efter 5-10 minutter. Ret mange forfattere kommer ikke ordentligt i gang. Jeg lukker mange bøger. Jeg har eksempeltvis opgivet stort set alle danske skønlitterære forfattere på nær Lars Frost. Han er landets bedst... næstbedst skrivende. Linje for linje er han næsten bedre end mig".

Publiceret 31 July 2011 14:00