Gentofte Kommune tabte sagen mod Banedanmark i Københavns Byret. Modelfoto: mostphotos.com

Gentofte Kommune tabte sagen mod Banedanmark i Københavns Byret. Modelfoto: mostphotos.com

Gentofte tabte brosag i retten

Banedanmark er ikke forpligtet til at genopføre Christiansholms Gangbro uden udgifter for Gentofte Kommune. Det har Københavns Byret afgjort

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Et årelangt juridisk tovtrækkeri mellem Gentofte Kommune og Banedanmark har nået sin afgørelse. Og det er Banedanmark, der stadig står på benene med et fast greb om tovværket.
Gentofte Kommune har ikke ret til at kræve, at Banedanmark inden for 18 måneder skal genopføre Christiansholms Gangbro, uden at det medfører udgifter for Gentofte Kommune. Banedanmark har til gengæld fuldstændig ret, at det ikke giver mening at genopføre en bro nøjagtig magen til den, der på grund af slitage blev revet ned i begyndelsen af 2011. Der er behov for en tidssvarende bro, bl.a. med tilgængelighed for handicappede, og Gentofte Kommune skal være med til at betale for den.
Begge dele nåede Københavns Byret frem til i sin afgørelse på den juridiske tvist mellem de to offentlige myndigheder. Afgørelsen er derfor et sviende nederlag for Gentofte Kommune.
Ifølge Mette Mie Nielsen, juridisk chef i Gentofte Kommune, vil sagen blive behandlet på et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde på tirsdag. Her skal Økonomiudvalget bl.a. tage stilling til, om dommen skal ankes til landsretten.
Mette Mie Nielsen ønsker ikke at kommentere dommen, før den er blevet behandlet politisk. Villabyerne kan derfor ikke få svar på det spørgsmål, brugerne af den tidligere bro nok stiller sig: hvad så nu - kommer der en bro eller ej?

Publiceret 22 January 2015 11:00