Onsdag den 26. april rykkede Skovgårdsskolens madkundskabsundervisning ud i det lokale supermarked. Pressefoto

Onsdag den 26. april rykkede Skovgårdsskolens madkundskabsundervisning ud i det lokale supermarked. Pressefoto

Elever bliver udlært som ambassadører for bæredygtighed

En flok 7. klasseselever besøgte i sidste uge MENY i Rotunden for at øve sig i at undgå madspild

Af
Signe Haahr Pedersen

Hvordan skærer man en kotelet ud, så der går mindst muligt kød til spilde?
Det blev eleverne fra Skovgårdsskolens 7.a oplært i onsdag den 26. april hos MENY Rotunden.
Her gjorde slagtermester Søren Rasmussen og hans kolleger børnene klogere på fødevarernes færd fra produktion til skraldespand.
Dagen var arrangeret som et led i lanceringen af Gentofte Kommunes nye bæredygtighedsstrategi, der skal gøre borgere og virksomheder mere bevidste omkring for eksempel madspild.
“Dette undervisningsforløb er et forbillede for den måde, vi gerne vil arbejde med bæredygtighed i Gentofte Kommune. Vi har brug for flere ildsjæle og flere initiativer som dette, hvis vi vil videre med samskabelse på bæredygtighedsområdet,” forklarer formand for Teknik og Miljøudvalget, Karen Riis Kjølbye, i en pressemeddelelse.

Vi lærer på en anden måde

Bæredygtighedsstrategien er blevet udviklet i et opgaveudvalg bestående af 10 borgere og fem lokalpolitikere og har fokus på “at skabe mindre miljøbelastning, god livskvalitet og mere miljø og natur til glæde for nuværende og kommende generationer.”
Et af strategiens vigtige visioner går på, at borgere, virksomheder og skole i højere grad skal samarbejde om et fælles mål, hvilket blandt andet kan ske ved at rykke madkundskabsundervisningen ned i det lokale supermarked.
“Det er sjovt. Vi lærer på en anden måde her, og især det med holdbarheden kan jeg tage med mig hjem,” siger Emilie Seemann Sørensen fra Skovsgårdsskolen 7.a.
Også slagtermester Søren Rasmussen er begejstret for projektet.
“Det er en spændende måde at arbejde på, og jeg kan sagtens forestille mig, at vi fremadrettet kan udvikle samarbejder af den type på andre områder,” siger han.

Slagtermester Søren Rasmussen lærer elever at skære koteletter ud. Pressfoto

Slagtermester Søren Rasmussen lærer elever at skære koteletter ud. Pressfoto

Fra strategi til hverdag

Karen Riis Kjølbye ser Skovgårdsskolens besøg hos MENY som et godt eksempel på, hvordan bæredygtighedsstrategien kan føres ud i hverdagen.
“Eleverne får en masse viden, som de selv kan bruge og som de kan give videre til deres forældre allerede om få timer, når de er sammen hjemme i køkkenet. Dermed går de fra at være elever til at blive bæredygtighedsambassadører, og det betyder, at der er en meget kort vej fra det strategiarbejde, vi har lavet i opgaveudvalget, til handling,” siger hun.
Skovgårdsskolens to øvrige 7. klasser har også været på besøg i MENY Rotunden. Besøget er en del af et madspildforløb, hvor 7. klasserne i løbet af tre uger vil arbejde med madspild på forskellig vis i madkundskab.

Publiceret 03 May 2017 11:45