Fra venstre Lars Høgh, Christian Eriksen, Christina Wex, Peter Rømer og Kasper Schmeichel ved prisoverrækkelsen på Hotel Marienlyst. Pressefoto

Fra venstre Lars Høgh, Christian Eriksen, Christina Wex, Peter Rømer og Kasper Schmeichel ved prisoverrækkelsen på Hotel Marienlyst. Pressefoto

DBU belønner skoleprojekt i Gentofte

Bakkegårdsskolens projekt, Akademiet Fodbold Fulton, modtog 10.000 kroner på Hotel Marienlyst før landsholdets træning

Akademiet Fodbold Fulton, som er et skoleprojekt på Bakkegårdsskolen i Gentofte Kommune, fik 8. november overrakt 10.000 kr. af landsholdsspillerne Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Andreas 'AC' Christensen inden dagens træning i landsholdslejren på Hotel Marienlyst i Helsingør.
Pengene kommer fra en pulje, der er etableret på baggrund af det overskud, der er genereret fra bogserien 'Læs med Landsholdet', som DBU og Forlaget Carlsen står bag.
Akademiet Fodbold Fulton er udvalgt blandt adskillige nominerede og hædres for projektets evne til at integrere fodbold i skoledagen.
“Det er vi utroligt glade for. Ikke alene har pengene stor konkret værdi, fordi klassen arbejder på at spare sammen til en fodboldrejse, men også fordi det er en anerkendelse af den meget seriøse indsats, der hver dag ydes af både lærere og elever,” udtaler projektleder og -grundlægger Christina Wex i en pressemeddelelse.
I 8.F. på Bakkegårdsskolen forener man skole og fodbold for at gøre undervisningen mere motiverende og vedkommende for de drenge, der brænder for at spille fodbold, men godt kan opleve skoledagen lang og stillesiddende.
Her går 19 drenge i et treårigt forløb fra 7. til 9. klasse. De træner fodbold to gange om ugen i skoletiden ved siden af deres klubengagement, og i sæsonen er der ydermere kamp på programmet hver uge.
Klassens tre lærere, Nick Christensen, Peter Rømer og Jesper Walbum, underviser klassen i alle fag og er samtidig holdets meget kvalificerede fodboldtrænere.

Bruger bolden i klassen

“Vi trækker værdierne fra holdsporten ind i klassen, så eleverne bliver mere bevidste om deres egne og kammeraternes kompetencer og værdi for fællesskabet,” forklarer Christina Wex.
“Herudover bruger vi fodbolden i klasseværelset, for eksempel ved at tage udgangspunkt i Premier League-tabellen, når der skal læres procentregning. I samme ånd tager vi læringen ud på fodboldbanen og lærer geometri ved at måle skudvinkler med vinkelmålere i kæmpeformat.”
Pensum er er det samme som i andre klasser, og eleverne afslutter med en helt almindelig afgangsprøve.
Ideen til den utraditionelle måde at gå i skole på fik Christina Wex sammen med de tidligere landsholdsspillere Lars Høgh og Brian Laudrup.

jesl

Publiceret 14 November 2017 20:30