Glæden var stor hos Radikale Venstres spidskandidat Kristine Kryger, da de personlige stemmetal blev læst op. Foto: Kathrine Albrechtsen

Glæden var stor hos Radikale Venstres spidskandidat Kristine Kryger, da de personlige stemmetal blev læst op. Foto: Kathrine Albrechtsen

KV17:

Kryger bragede ind i kommunalbestyrelsen

Radikales nye ansigt Kristine Kryger sikrede sig en plads i Gentofte Kommunalbestyrelse med 1.218 personlige stemmer

Af
Signe Haahr Pedersen

Smilene var brede rundt om Radikale Venstres bord i rådhusets kantine, da Gentofte-borgernes stemmer for alvor tikkede ind tirsdag aften.
Som det eneste andet parti udover Det Konservative Folkeparti gik liste B frem ved kommunalvalget. Nærmere bestemt med 0,3 procentpoint. Og 1.218 krydser var sat ud for spidskandidat Kristine Krygers navn.
Hun sikrede sig dermed en plads i kommunalbestyrelsen og indtog også tredjepladsen over flest personlige stemmer.
“Det er simpelthen så rart. Jeg kan næsten ikke beskrive det,” sagde Kristine Kryger til Villabyerne kort efter, tallene stod klart.
“Sidste gang fik jeg omkring 200 stemmer og stod nummer tre på listen. Så jeg havde ikke forventet, at jeg ville klare det så godt som helt ny spidskandidat.”
Hvad mener du har virket for jer?
“Jeg tror, folk har været trygge ved os i valgkampen og ser os som nogen, der vil samarbejde, og som rækker ud. Og så har vi bevist, at vi står ved vores mærkesager.”
Hvad glæder du dig mest til som nyt kommunalbestyrelsesmedlem?
“Jeg glæder mig til, at holdet spiller sig varmt, og vi finder ud af, hvordan vi bedst muligt gør brug af vores kompetencer.”

Publiceret 22 November 2017 16:00