Louise Feilberg, da det blev læst op, at Venstres plads går til Morten Løkkegaard.

Louise Feilberg, da det blev læst op, at Venstres plads går til Morten Løkkegaard.

Selvransagelse i Venstre:

Spidskandidat røg ud

Valget var en katastrofe for Venstre, der mistede den ene af sine to pladser i kommunalbestyrelsen. Det var partiets spidskandidat, der røg ud

Af
Signe Haahr Pedersen

Venstre i Gentofte har stået last og brast med det konservative flertal gennem de seneste fire år og ikke ytret sig kritisk på noget tidspunkt om den førte politik.
Hvis Venstre-folkene troede, at vælgerne ville belønne dem for den loyalitet og konsensussøgende linje, så blev de brutalt klogere tirsdag aften.
Her gik partiet 3 procentpoint tilbage og mistede det ene af sine to sæder i kommunalbestyrelsen. Ydmygelsen blev total, da Venstres spidskandidat, Louise Feilberg, slet ikke opnåede valg.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Louise Feilberg efter det endelige resultat. Men Villabyerne talte med hende, da halvdelen af stemmerne var talt op og hvor der tegnede sig et billede af, at Venstre gik voldsomt tilbage.
“Først og fremmest må jeg ønske Hans tillykke med det imponerende valgresultat,” sagde Louise Feilberg og fortsatte:
“Det er jeg simpelthen så imponeret over. Så stort tillykke til ham. Når vi så kigger på vores eget parti, Venstre, må jeg jo erkende, at vi ikke har været synlige nok, og det er måske en af grundene til, at vi er gået tilbage. Det er jeg selv rigtig ærgerlig over. Det er rigtig ærgerligt at stå i spidsen for et parti, som går så meget tilbage, og det må jeg tage på mine skuldre, og så må vi jo ellers kigge fremad.”
På spørgsmålet om risikoen for, at Venstre kunne miste et mandat, sagde hun:
“Det er rigtig ærgerligt. Jeg er rigtig ked af det, og igen... vi kigger indad. Vi har haft en anden strategi denne her gang, og den har så ikke virket. Men jeg må bare tage hatten af for Hans Toft og for de konservative.”

Ambivalente følelser

Villabyerne talte med Morten Løkkegaard kort efter, det blev annonceret, at det bliver ham, der tager den enlige plads. Han stod med ambivalente følelser.
“Jeg er selvfølgelig glad for at blive valgt ind, men det, der fylder mest, er, at vi får så dårligt et valg. Vi må anerkende borgmestereffekten. Venstre har gjort det eneste rigtige, vi har søgt samarbejdet, men vi har ikke været synlige nok.”
Er det et problem, at I ikke har ment noget mere på egen hånd?
“Jeg kan ikke pege på noget, vi skulle have gjort anderledes. Jeg ved ikke, hvor vi skulle have ment noget andet end de konservative. De små partier taber ofte i store koalitioner, det ser man mange eksempler på nationalt. Jeg mener stadig, at det er det eneste rigtige at samarbejde med de konservative. Men vores udfordring, eller dilemma om du vil, er at finde den kant, der også skal til, for at vælgerne lægger mærke til os.”
Hvad vil du bruge din plads i kommunalbestyrelsen til?
“I første omgang skal vi trække vejret dybt, for vi har ikke meget at spille med. Nu skal vi holde et møde i Venstre, og så skal vi lægge en plan. Men vi holder fast i samarbejdsstrategien. Det er ikke den, der har lidt skibbrud. Vi er bare blevet ramt af en borgmestereffekt.”

En and?

TV2 Lorry bragte tidligt onsdag morgen en historie om, at Morten Løkkegaard, der også sidder i Europa Parlamentet, overvejede at trække sig på grund af den arbejdsbyrde, der venter ham som enligt medlem af kommunalbestyrelsen.
Men det afviste Morten Løkkegaard senere på morgenen, først over for Villabyerne og senere på debattråden under Lorrys historie, hvor han skrev:
“Til almindelig beroligelse: Det er en overfortolkning. Jeg render selvfølgelig ikke af pladsen.”

Publiceret 22 November 2017 14:15