Nye tal viser, hvor i landet man får mest bolig for pengene. Pressefoto

Nye tal viser, hvor i landet man får mest bolig for pengene. Pressefoto

Nye tal: Stor forskel på boligpriser i Nordsjælland

Du får mere hus for pengene i Halsnæs end i Gentofte

Der er stor forskel på, hvor langt et boligbudget på én million kroner rækker. Kigger man til Nordsjælland, hvor landets dyreste adresser typisk handles, er besparelsen på at slå sig ned i eksempelvis Halsnæs fremfor Gentofte til at føle på.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris, husene udbydes til, er nemlig godt 38.000 kroner højere i Gentofte end i nordkyst-kommunen Halsnæs, hvor man således kan høste 45 boligkvadratmeter mere for million-budgettet.

Det viser de aktuelle udbudskvadratmeterpriser ifølge boligsiden Boliga.

"De store forskelle i boligpriserne skyldes både økonomi og følelser. I Gentofte er kommuneskatten på 22,8 procent, mens den i Halsnæs ligger på 25,7 procent. Det kan godt mærkes, hvis man tjener mange penge, og det giver velhavere en præference for at slå sig ned i Gentofte," siger chefanalytiker og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nykredit til Boliga i en pressemeddelelse.

De to kommuner, hvor det koster absolut mest og mindst at slå sig ned i egne boligkvadratmeter, er Frederiksberg og Tønder. På Frederiksberg kan du for en million kroner få 17 hus-kvadratmeter, mens det samme beløb i Tønder Kommune køber plads nok til en hel familie. Her får man nemlig i gennemsnit 174 kvadratmeter for millionen.

Er det ikke én bestemt kommune, der trækker - men derimod udsigten til at få flest mulige kvadratmeter for sine kroner, så skal man kigge mod landets yderkommuner. De steder i landet, hvor man får flest kvadratmeter for sine penge, er nemlig - foruden Tønder - Lolland, Lemvig, Ærø og Morsø. Her når den gennemsnitlige kvadratmeterpris ikke op over 7.000 kroner, og dermed er det altså mellem 149 og 174 kvadratmeter, man kan rykke ind på, hvis man lægger én million kroner.

logy

Publiceret 09 August 2018 10:13