Tobias og Emil arbejder på lancering af Parksome i januar. Foto: Peter Klar

Tobias og Emil arbejder på lancering af Parksome i januar. Foto: Peter Klar

Unge Gentofte-iværksættere vil gøre parkering nemmere

Efter planen lancerer de to gymnasieelever i januar appen Parksome, der formidler udlejning af privat- og firmaejede p-pladser, der ellers ville stå tomme

Af
Peter Klar

To 18-årige gymnasieelever vil revolutionere måden, vi finder parkeringspladser på.

Tobias Schmidt Damgaards, der går i 3.g på Ordrup Gymnasium, og Emil Spure Olsen, der går i 2.g på Niels Brock, lancerer efter planen i januar den deleøkonomiske app Parksome, der formidler leje af ledige p-pladser, på samme måde som Airbnb formidler værelser og lejligheder.

Emil og Tobias præsenterede deres projekt for det danske tech- og iværksættermiljø ved TechBBQ i Øksnehallen i september. Privatfoto

Emil og Tobias præsenterede deres projekt for det danske tech- og iværksættermiljø ved TechBBQ i Øksnehallen i september. Privatfoto

Parksome udnytter den parkeringskapacitet, som normalt ikke vil være tilgængelig for offentligheden.

Med appen kan private og firmaer få en ekstra passiv indtægt ved at udleje ledige p-pladser, der ellers ville stå tomme, for eksempel i det private hjem, når ejeren er taget afsted til sit eget arbejde, eller i virksomheden, når medarbejderen har fri.

Mindre trafik og forurening

"Undersøgelser viser, at op mod 30 procent af trafikken består af søgetrafik, dvs. bilister der kører i endeløse cirkler og leder efter parkering i byen. Denne søgetrafik er skyld i trafiktrængsel og en stor, unødvendig miljøforurening, som du undgår, når du på forhånd har reserveret en p-plads tæt på det sted, hvor du skal til et møde eller en event som for eksempel en fodboldkamp eller koncert i Parken," siger Tobias Schmidt Damgaards.

Lyst til at starte deres eget

Tobias og Emil har arbejdet målrettet på udviklingen af Parksome i et halvt års tid ved siden af gymnasium og fritidsjob.

Den deleøkonomiske app Parksome formidler leje af ledige p-pladser hos private og virksomheder.

Den deleøkonomiske app Parksome formidler leje af ledige p-pladser hos private og virksomheder.

"Vi har længe haft lyst til at starte vores eget fra bunden. Vi undersøgte, hvad der var af succesfulde startups i udlandet og fandt parkeringsfirmaet JustPark, som oprindeligt startede ud med det samme koncept, vi bruger nu i Parksome. I Danmark døjer vi med høje p-priser, mangel på p-pladser, og der eksisterer ikke sådan en løsning herhjemme før Parksome," siger Emil Spure Olsen.

Indtægter bliver reinvesteret

Startkapitalen er for længst på plads. Lønninger til dem selv budgetterer Tobias og Emil ikke med foreløbig.

"Selv om det går godt, vil vi stadig reinvestere pengene," siger Tobias.

Det bliver gratis at downloade og bruge appen.

Parksome får 20 procent af udlejers indtægt.

De unge iværksættere har skabt et team af medarbejdere, bl.a. en programmør, som tidligere har udviklet apps for Matas, Danske Bank og DSB og har fået 10 procent ejerandel i Parksome.

Andre medarbejdere er praktikanter, der skal hjælpe med kundesupport og andre opgaver, når Parksome er gået i luften.

Tobias og Emil har også samlet et advisory board med flere erfarne erhvervsledere.

På scenen ved stor tech-event

Der er stor interesse for Parksome i det danske tech- og iværksættermiljø.

I september blev Tobias og Emil inviteret til at pitche deres startup på scenen ved tech-konferencen TechBBQ i Øksnehallen, hvor mere end 6.000 deltog.

Før lanceringen kan man forhåndstilmelde sig på Parksomes Facebook-side.

Tobias og Emil har selv brugt mange timer på at kontakte virksomheder med stor p-kapacitet for at sikre et tilstrækkeligt udvalg af p-muligheder for brugerne, når Parksome går i luften.

Duoen bag Parksome har været med i Gentofte Kommunens iværksætterprogram Moon Shots.

Publiceret 07 December 2018 11:37