Konservativ kollega: "I Oles nærvær var alle tilpas"

Kommunalpolitiker Marianne Zangenberg (K) fungerede som Ole Stephensens mentor i kommunalbestyrelsen, hvor han kun nåede at sidde i et år

Af
Kathrine Albrechtsen

I mandags sad Marianne Zangenberg (K) som sædvanlig til tidligt morgenmøde i den konservative gruppe. Rundt om bordet sad Ole Stephensen, glad og frisk som altid.

"Der var ingen tegn på noget som helst. Han var glade Ole, som han altid er," siger hun til Villabyerne.

Så da en kollega ringede hende op onsdag aften, kom beskeden i røret som et chok for hende.

At Ole Stephensen var faldet om i sit hjem kl. 18.30 med hjertestop, og ikke stod til at redde, da redningsfolk kom frem til hjemmet i Vangede.

"Det var en frygtelig opringning. Jeg tænkte på det samme på hans kone og to børn. Det er alt for tidligt at miste deres far," siger hun.

Fik alle med

Under Gentofte Kommunes kommunalvalg i november 2017 blev Ole Stephensen valgt ind med 580 personlige stemmer og fik bl.a. en post som næstformand i Bygnings- og Arkitekturudvalget med Marianne Zangenberg som formand.

Marianne Zangenberg (tv.) blev Oles mentor og guide ind i lokalpolitik. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen

Marianne Zangenberg (tv.) blev Oles mentor og guide ind i lokalpolitik. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen

Med hendes 25-årige erfaring fungerede hun som en mentor for Ole Stephensen i udvalget.

"Vi havde et fint samarbejde og kunne få alting til at glide. Han var en rigtig sød person og en god kammerat, som fik alting til at dreje. Han var personen, der kunne løfte en opgave, fordi han kunne om nogen brede armene ud og få alle med. Det var den evne, som han havde. I Oles nærvær var alle tilpas, for sådan var Ole. Jeg kommer til at savne min næstformand rigtig meget," siger hun.

Blod på tanden

Også i den konservative gruppe blev det sat stor pris på det nye medlem.

"Med Ole fik den konservative gruppe et fint løft. Han var en farverig person, som satte sig ind i tingene - og kunne tingene," siger Marianne Zangenberg.

Efter et år i kommunalbestyrelsen havde Ole Stephensen fået blod på tanden til at gå ind i landspolitik, fortæller hun.

"Han havde lyst til at gøre noget mere."

Publiceret 07 February 2019 14:30