DEBAT: Ringe service at yde

Af
Elin Vilner

Bengtasvej 2A

1. tv

Hellerup

I disse tider, hvor myndighederne kæmper for at få os alle til at benytte de offentlige transportmidler, er det rystende at læse på 'Nyt Bynet', at man planlægger - når den nye ringbane indvies til sommer/efteråret - at nedlægge bus 1A, bus 169 og bus 179 på strækningen langs Strandvejen nord for Callisensvej.

I stedet kommer bus 171 og 172, som - hold nu fast - kun kører én gang i timen hele dagen.

Det er da en helt vildt ringe service at yde alle os, der er så 'uheldige' at bo langs Strandvejen nord for Callisensvej og til Klampenborg. Tænk på alle skolebørnene, der risikerer at møde næsten en time før eller en time efter skolestart. Og tænk på alle de, der ikke har bil, eller som ønsker at være miljøvenlige. Der bliver utrolig meget spildtid.

Bus 1A er ideel, når man skal ind til byen, og man behøver ikke skifte transportmiddel, hvilket altid forlænger rejsen. Den kører godt nok kun to gange i timen til Klampenborg, men dog. Bus 1A kommer fremover til at køre fra Hellerup Station, men kun til Trianglen, hvorefter den kører ind ad Blegdamsvej, og man skal skifte til Metroen derfra. For gangbesværede er der dog et ret langt stykke at gå.

For nogle år siden blev det også planlagt at nedlægge Bus 1A, 169 og 179, men der blev så meget røre blandt Gentoftes beboere, at planerne blev skrinlagt. Lad os håbe, politikerne også denne gang kommer til fornuft.

Svar fra Gentofte Kommune:

Det er en misforståelse, at det ikke også fremover bliver muligt at køre med bus på den rute, som 1A kører i dag. Når det nye busnet træder i kraft i august/september 2019, kommer der en ny linje, bus 23, som vil køre den nuværende 1A’s rute. Eneste ændring bliver, at linje 23 vil køre ind forbi Hellerup Station. Det vil dermed også fremover være muligt at komme fra Strandvejen (fra Klampenborg Station) og direkte ind til byen, da linje 23 kører via Trianglen til Kongens Nytorv og Hovedbanegården.

Linjerne 169 og 179 bliver i det nye busnet lagt sammen til linje 179, som bliver omlagt, så den får endestation i Skovshoved, og derved ikke længere kommer til at køre ad Strandvejen. Den del af Strandvejen, som linje 169 og 179 dækker i dag, fra Callisensvej til Maglemosevej, vil i det nye busnet blive dækket af linjerne 171 og 172, der kører ad Strandvejen fra Callisensvej til Jægersborg Allé, og derved skaber en ny forbindelse fra Strandvejen til Jægerborg og Charlottenlund.

Ud over de nye linjer 23, 171 og 172, vil linje 192 fortsat betjene Strandvejen fra Maglemosevej til Charlottenlund Fort.

Der vil på strækningen fra Callisensvej til Jægersborg Allé være tre busafgange i timen. Linje 23 kører to gange i timen (som 1A gør i dag) og linje 171 og 172 1 gang i timen.

Alle med spørgsmål til busruterne er meget velkomne til at ringe til Gentofte Kommunes trafikkoordinator, Peter Kirsch, på tlf. 3998 8125.

Publiceret 29 March 2019 21:00