Colette Brix, Venstre.

Colette Brix, Venstre.

Mød kandidaterne: "Vi skal have stoppet grundskyldens himmelflugt og sørge for en mere rimelig ejendomsbeskatning"

Villabyerne præsenterer alle partiernes lokale kandidater op til valget med en blanding af personlige/skæve spørgsmål og de mere politiske. Her kan du møde Colette Brix fra Venstre.

Hvilken mærkesag brænder du mest for?

"De små virksomheder og erhvervsdrivende har altid optaget mig meget. Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i over 30 år, hvor jeg både har haft udenlandsk agentur og fire butikker, så jeg kender livet som iværksætter og ved, hvad der skal til. De fleste glemmer, at over 90 procent af alle vores virksomheder er små og mellemstore. Det er og har altid været en nation af små erhvervsdrivende siden tidernes morgen."

Hvorfor gik du ind i politik?

"For at gøre en forskel og få større forståelse for de mindre virksomheder. Der er alt for mange offentlige ansatte og 'professionelle' politikere i vores folkevalgte forsamlinger, som ikke har været ude i det private erhvervsliv og har prøvet livet fra den side af bordet, og det er en skam."

Hvordan vil du gøre en forskel i Folketinget?

"Fjerne bøvl og økonomiske byrder for de mindre virksomheder. Og så skal vi også have stoppet grundskyldens himmelflugt og sørge for en mere rimelig ejendomsbeskatning- også selv om der er lavet en politisk aftale. Vi har stadigvæk en af verdens højeste beskatninger på boliger udover en meget høj indkomstbeskatning. Det er især en tung byrde for børnefamilier og pensionister."

Hvad er Danmarks største udfordring lige nu?

"Væksten har toppet, og vi risikerer lavere vækst og færre arbejdspladser fremover pga. uro omkring os og lav vækst i EU. Derfor er det et stort problem, at der starter forholdsvis få nye virksomheder, som skal skabe fremtidens arbejdspladser. Derudover håber jeg, at vi kan holde EU samlet, så vi kan bevare et fredeligt og rigt Europa. Splittelsen og opbruddet i Storbritannien viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er at holde sammen i Europa."

Hvem er dit politiske forbillede?

"Når jeg ser på dansk politik, er det Anders Fogh Rasmussen og Poul Schlüter."

Hvilken historisk begivenhed ville du gerne have været en del af?

"Der har været mange spændende begivenheder i Danmarks historie, men da Schlüter overtog i 1982 efter den økonomiske katastrofekurs under Socialdemokratiets Anker Jørgensen, hvor vi var meget tæt på afgrundens rand, det må have været en kolossal udfordring. Vores velstand i dag bygger i høj grad på det økonomiske fundament, som Schlüter skabte med fastkurspolitik og ansvarlig økonomisk politik. Anders Fogh indførte skattestoppet, og han evnede at lave resulter fra 2001-2011, uden sludder og bøvl.

Hvad fik dig senest til at grine?

"Da mit barnebarn på 4 år, ville vise mig et par ballettrin, dum, dum, dummelum, elefanten Dumbo kunne ikke have gjort det bedre."

Hvad gør dig vred?

"Når folk bagtaler hinanden, og når vedkommende som får en tur ikke er til stede og kan forsvare sig. Luskethed og snedighed, det er det værste jeg ved, og misundelse er en grim ting."

Hvad er din dårligste vane?

"At forsvare selv dem, der slet ikke har fortjent det. Og bland selv slik."

Hvad er det vigtigste, din mor eller far har lært dig?

"At være en god kammerat, ikke bagtale andre, og være mod andre, som du ønsker andre skal være mod dig."

Blå Bog

68 år.

Bor i Charlottenlund.

Gymnastiklærer, formand i en lille erhvervsorganisation.

Gift med den samme mand i 100 år.

Publiceret 16 May 2019 13:13