Claudia Westh Lonnings roman kommer på gaden 1. juni.

Claudia Westh Lonnings roman kommer på gaden 1. juni.

Lokal forfatter: Indbrud i hjemmet førte til historisk roman

Den tidligere erhvervskvinde Claudia Westh Lonning fra Gentofte debuterer som romanforfatter

Af
Mikael Østergaard

Den 1. juni sender 42-årige Claudia Westh Lonning, cand. mag. i spansk og historie, sin debutroman ’Skakmesteren fra Tirana’ på gaden. Bogen er en fortælling om søgen efter identitet og kærlighed – og det at træffe de rigtige valg i livet.

Fortællingen tager sin begyndelse ved et bryllup i en lille by i Albanien i 1927, der viser sig at få afgørende betydning for en række personer i København i 2018.

Handlingen foregår i en historisk ramme, som de færreste kender til. Albanien var i mere end 40 år isoleret fra omverdenen. ’Skakmesteren fra Tirana’ giver et indblik i, hvad der foregik bag de lukkede grænser og peger fremad. Sidst, men ikke mindst, rummer romanen også en kærlighedshistorie.

Tilfældighedernes spil

At udgangspunktet for handlingen blev Albanien var en tilfældighed.

I efteråret 2017 havde Claudia Westh Lonning indbrud i sit hjem i Gentofte, hvor hun bor med mand og to børn. Et par uger efter fik hun et opkald fra politiet, som havde fanget en albansk indbrudsbande, som de mente stod bag indbruddet.

”Kort efter læste jeg en artikel om, at der var gang i optagelsesforhandlingerne til EU for bl.a. Albanien. Det kulminerede med et besøg hos vores genboer, som præsenterede os for deres nye au pair pige, der kom fra ….Albanien! Hun fortalte om landets historie, og så var jeg solgt. Jeg har efterfølgende mødt en del folk fra Albanien, som har hjulpet mig med romanen og taget imod mig med stor gæstfrihed”, fortæller den debuterende forfatter, der er født og opvokset i Gentofte.

Claudia Westh Lonning har haft en lang karriere inden for erhvervspolitik i Erhvervsministeriet, Dansk Industri og Danske Bank. Inden tilblivelsen af ’Skakmesteren fra Tirana’ tog hun springet og sagde op for at forfølge en gammel drøm om at blive forfatter.

Publiceret 21 May 2019 17:00