For 12 år siden fik Jette Lohses mand en hjerneblødning, som gjorde, at han måtte på plejehjem.

For 12 år siden fik Jette Lohses mand en hjerneblødning, som gjorde, at han måtte på plejehjem. polkadot - stock.adobe.com

DEBAT: "I en tid, hvor alle brokker sig over manglende ledelse, manglende kompetencer, manglende varme hænder, manglende normeringer, vil jeg gerne sige tak"

Af
Jette Lohse

Kløckersvej 4

Gentofte

Min mand har nu i 12 år boet på plejehjemmet Nymosehave(Berthe) på Sognevej.

I en alt for tidlig alder fik han en hjerneblødning, som desværre gjorde, at han måtte på plejehjem.

I en tid, hvor alle brokker sig over manglende ledelse, manglende kompetencer, manglende varme hænder, manglende normeringer, vil jeg gerne rose personalet på Berthe. De skaber gode rammer.

Det kommer ikke tilfældigt. Det kommer med hårdt arbejde. Det kommer med en ledelse og et personale, der dygtigt og engageret sætter spor hver dag.

På grund af hjerneblødningen kan min mand ikke registrere tid og sted, hans korttidshukommelse er helt væk. Men det er ikke det samme som, at han ikke kan fornemme.

Han sanser det intuitive. Han fornemmer tydeligt de basale følelser som venlighed, god og dårlig stemning.

Jeg møder min mand på gangen. Han er i rent tøj, som er lagt frem af personalet. Han har tydeligvis lige været i bad. I den lyse opholdstue, står der vilde blomster på bordene, og kaffen er stillet frem med morgenmad. Jeg sidder med ryggen til personalet. Hører dem sige godmorgen til hinanden og beboerne.

Den digitale opslagstavle viser, hvad der sker i løbet af ugen.

Min mand ser et billede af ham selv på tavlen. Han siger ikke noget.

En af personalerne ser Kim. Lyseblå skjorte er nu pænt til dig Kim. Han smiler. Siger ikke noget. Men jeg kender ansigtstrækket og ved, hvad den helt svage trækning betyder.

Vi tøffer sammen op til plejehjemmets egen læge. Han er kommet til plejehjemmet for at tilse min mand. Personalet kender ham. Og han kender dem.

Der er sat kaffe frem.

Vi bliver mødt med et håndtryk og et smil. Lægen er nærværende. Han giver sig tid.

De er nu så flinke og jeg har det jo godt, siger min mand så.

TAK til personalet på Nymosehave (Berthe)

Publiceret 07 June 2019 10:02