Anton i rygsækken hos Lone Munk Andersen på en tur Møn Rundt. Asfalten var så varm, at hunden ville brænde poterne, hvis den gik på vejen.

Anton i rygsækken hos Lone Munk Andersen på en tur Møn Rundt. Asfalten var så varm, at hunden ville brænde poterne, hvis den gik på vejen.

Blev Anton forgiftet?

Hundeejer mistede sin raske hund på uforklarlig vis

Af
Mikael Østergaard

Forrige tirsdag var Lone Munk Andersen som så ofte før ude at lufte Anton - en 9 år gammel Jack Russell - ved Charlottenlund Fort.

Anton løb rundt og snusede og fandt ved en bænk en hvid plamage med nogle grønne stykker i, som den smagte på. En halv time senere blev hunden dårlig, gik i kramper, kastede op og havde tydeligt brug for hjælp.

Lone Munk Andersen kørte hunden til Gentofte Dyreklinik, hvor kramperne fortsatte de næste 11 timer uden tegn på bedring. Næste morgen kl. 9.30 kunne Antons hjerte ikke mere og holdt op med at slå.

"På denne tragiske måde mistede vi en glad og rask hund, som aldrig var syg. En hund, som altid hoppede af glæde og udstødte glade bjæf, når man kom hjem. Så sent som ugen inden var jeg hos dyrlægen, der var forbløffet over, at Anton med sine 9 år var så frisk", fortæller Lone Munk Andersen, som næste dag gik tilbage til stedet for at se, om det dødbringende affald stadig var der. Men det var væk.

Sender en advarsel

Lone Munk Andersen vil gerne advare andre hundeejere, der går tur i området:

"Det forlyder, at der findes personer, som ikke ønsker hunde på stranden, og som derfor kan have lagt gift ud. Jeg håber, at det blot er rygter. Andre siger, at der bliver solgt stoffer i området, og at Anton derfor kan have slugt narkotika", siger Lone Munk Andersen, der på et eller andet tidspunkt vil anskaffe sig en ny hund:

”Det er jeg nødt til, men der skal gå lidt tid. Jeg er stadig meget berørt af sagen”.

Dyrlægens vurdering

Det var dyrlæge Camilla Correll, der akutbehandlede Anton på Gentofte Dyreklinik, og hun vil ikke afvise mistanken om hverken gift eller narkotika.

"Jeg kan ikke sige med sikkerhed, hvad dødsårsagen var. Det kan teoretisk skyldes en atypisk hjernetumor, men det forekommer meget sjældent. Så det mest sandsynlige er, at hunden spiste narkotika eller blev forgiftet. Det var helt sikkert ikke rottegift, men måske sneglegift, som er ulovligt i Danmark, men kan købes i Tyskland", siger Camilla Correll.

Publiceret 13 June 2019 11:13