Gør et fund lørdag og søndag på Skovshoved Havn.

Gør et fund lørdag og søndag på Skovshoved Havn.

Rødspættefest og græshoppesalsa: Programmet for Gentofte Kultur & Festdage ligger klar

Fra torsdag den 20. juni til søndag den 23. juni står Gentofte i kulturens og festens tegn. Der er oplevelser for hele familien med koncerter, fællesspisninger, loppemarked, vandreture, foredrag og meget mere

Programmet for dette års udgave af Gentofte Kultur & Festdage bugner af tilbud.

Er du til musik, er der oplagte muligheder for både at opleve gamle kendinge og stifte bekendtskab med nye genrer.

Nystiftede Gentofte Jazzklub inviterer til jazz med Veronica Mortensen i Byens Hus på Hellerupvej, børnene kan gå til hyldestkoncert for guitarhelten Django Reinhardt på Gentoftegade Bibliotek, syrerock-ikonet Uffe Lorenzen spiller til solhvervsfest i Ordrupgaards park, Alberte Winding indtager Hovedbiblioteket og årets vindere fra Børne-MPG, de lokale heltinder fra SODA, synger til familiefestivalen Sej, Sund og Sikker i Øregaardsparken.

Soda fra MGP kommer lørdag til Sund, sej og sikker.

Soda fra MGP kommer lørdag til Sund, sej og sikker.

Også i Gentoftes kirker er musikprogrammet stærkt. Der er arier i Messiaskirkens have, middelaldersang i Sankt Andreas Kirke, a capella pop i Hellerup Kirke og jazz med the one and only Suzanne Brøgger i Vangede Kirke.

Også på gader, stræder og i parker swinger det. På Jægersborg Allé spiller Moonjam op til en smuk lørdag, Vangede genlyder af både god jazz og pigtråd, i Gentoftegade bliver swingmusik garneret med akrobatik i en festlig gadeparade og jazzkometen Signe Juhl spiller på den smukke Spejlscene i Øregaardsparken.

Spis sammen, tal sammen

Fællesspisninger er kommet for at blive - og både Hovedbiblioteket og Bellevue Teatret stiller borde op, så man kan mødes om måltider.

På Hovedbiblioteket er der grill på græsplænen fredag - det er umiddelbart efter en børneteaterforestilling og umiddelbart før koncerten med Alberte.

Alberte Winding og Andreas Fuglebæk optræder fredag på Hovedbiblioteket.

Alberte Winding og Andreas Fuglebæk les kaner

Bellevue Teatret fejrer den lokale midsommer med Rødspættefest: langborde på stranden, en dukkert, friske spætter og kølig vin - garnituren er sjove fortællinger, som teatret er mestre i. Vil du spise, skal du købe billet - al info om det finder du på kulturogfestdage.dk eller direkte hos Hovedbiblioteket eller Bellevue Teatret.

Børnenes fest

For ungerne er der masser af sjov og ballade i programmet, ikke mindst den store, traditionsrige familiefestival Sej, Sund og Sikker i Øregaardsparken.

Lørdag er der Sej, sund og sikker i Øregaardsparken.

Lørdag er der Sej, sund og sikker i Øregaardsparken.

Her er der som altid børneløb: Det kendte Centimeter Maraton og i år det nye Legehelteløb - begge med Børneulykkesfonden - og der er et hav af aktiviteter på pladsen målrettet børn op til 10 år. Vil børnene løbe med, kan man melde sig til via kulturogfestdage.dk og ved teaterforestillingen på Hovedbiblioteket dagen før.

Netop børneteater er der masser af. Ved Dyssegårdskirken er der Græshoppesalsa, ved Bernstorff Slot er der fortælletivoli, ved Hovedbiblioteket nyfortolkes King Lear og Teater Globen inviterer til En Skærsommernatsdrøm - og meget, meget mere.

Kultur og fest i hele Gentofte

I Gentoftes gader kan du også opleve kultur og fest.

Hyggelige markeder på handelsstrøg, lokalhistoriske vandreture, lopper og musik og underholdning i hyggelige Skovshoved Havn, foredrag om Schæffergårdens historie og arkæologi, yoga i det fri - der er masser at være fælles om og nok at gå i gang med de fire junidage.

Yoga ved Charlottenlund Fort bliver som altid et tilløbsstykke.

Yoga ved Charlottenlund Fort bliver som altid et tilløbsstykke.

Bag Gentofte Kultur & Festdage står lokale foreninger, kirker, kulturinstitutioner, handlende, frivillige og mange andre.

Langt det meste er gratis. Der er dog enkelte arrangementer, hvor der er entré, og hvor man skal tilmelde sig på forhånd. Find det trykte program på bl.a. bibliotekerne - og bliv opdateret om al praktisk information på kulturogfestdage.dk.

Publiceret 13 June 2019 18:41