”Mit mål med spillene er at formidle den viden, jeg har indsamlet, i en ny og inspirerende form, så folk kan arbejde med sig selv i hyggeligt lag derhjemme,” siger Jeanne Fairy. Foto: Christina Hauschildt.

”Mit mål med spillene er at formidle den viden, jeg har indsamlet, i en ny og inspirerende form, så folk kan arbejde med sig selv i hyggeligt lag derhjemme,” siger Jeanne Fairy. Foto: Christina Hauschildt.

Gentofte-borger vil gøre folk klogere på sig selv, deres parforhold og deres børn med kortspil

Den lokale psykoterapeut Jeanne Fairy har udviklet tre selskabskortspil, der gør deltagerne klogere på sig selv, parforholdet og forældrerollen

Af
Peter Klar

Psykoterapeut og Gentofte-borger Jeanne Fairy har samlet 30 års erfaring med personlig udvikling, parterapi, familierådgivning, chok- og traumebehandling i en række nye selskabskortspil, der giver deltagerne mulighed for at arbejde med – og blive klogere på – sig selv i livets forskellige roller.

”Du kan jo købe mange selvhjælpsbøger i dag, og det er oppe i tiden at arbejde med sig selv psykologisk og spirituelt. Mit mål med spillene er at formidle den viden, jeg har indsamlet, i en ny og inspirerende form, så folk kan arbejde med sig selv i hyggeligt lag derhjemme frem for at skulle læse sig til det eller opsøge en terapeut som mig hver gang. For hvor er psykoterapeuten søndag kl. 11, når det brænder på derhjemme?,” siger Jeanne Fairy.

Spørg ind

Hun fik idéen i 2016 og har nu sendt de tre første tre komplette spil på markedet.

Det første spil – ’Spørg ind - bliv klog på dig selv og andre’ – blev i sin første udgave afprøvet blandt venner en nytårsaften.

”Og sikke en aften! Alle fik lidt at tænke over og blev lidt klogere på, hvad de gerne ville fokusere på i det kommende år. Vi fik alle en sjov aften med både grin og større indsigt i hinandens liv,” fortæller psykoterapeuten.

Deltagerne trækker på skift et kort og besvarer det spørgsmål, kortet stiller. Foto: Christina Hauschildt.

Deltagerne trækker på skift et kort og besvarer det spørgsmål, kortet stiller. Foto: Christina Hauschildt.

Derefter udviklede Jeanne Fairy et spil om kærligheden og et om forældreskabet: ’Spørg ind – bliv klog på parforholdet’ og ’Spørg ind – bliv klog på din forældrerolle’.

Åbner op lidt efter lidt

Hvert kortspil rummer 48 kort, der blandes og spredes med den neutrale ryg opad.

Deltagerne trækker på skift et kort og besvarer det spørgsmål, kortet stiller – for eksempel ’Hvad kan give dig følelsen af frihed?’ fra spillet ’Spørg ind – bliv klogere på dig selv og andre’.

”Spørgsmålene er formuleret, så du stadig selv bestemmer, hvad du vil dele med de andre deltagere. Du kan godt spille det for sjov, surfe lidt på overfladen og sidde og putte med noget inde i dig selv. Sådan starter mange, men lidt efter lidt åbner de op, og så kommer der noget frem fra dybet, og samtalerne under spillet bliver helt anderledes,” forklarer Jeanne Fairy.

Hvert spil har to ekstra kort, som de øvrige deltagere kan vælge at tage for enten at udfordre eller anerkende svaret – men kun én gang for hvert svar og altid konstruktivt og respektfuld.

”Det nytter jo ikke noget, at den ene part kun får kritik en hel aften. Vi skal lære at give plads til, at vi må godt være uenige, men stadig kan holde af hinanden og finde det hyggeligt at være sammen.”

Kortene har et budskab

Deltagerne beslutter selv, hvornår spillet skal slutte.

De 48 spørgsmål i hvert spil er inddelt i fire kategorier inspireret af astrologiens fire elementer: ild (energi, spiritualitet, adfærd), jord (sundhed, krop, økonomi), luft (tankemønstre og måden de udtrykkes på) og vand (vores følelser).

Når deltagerne efter spillet undersøger, hvor mange kort de har trukket fra hver kategori, skal de ifølge Jeanne Fairy se fordelingen som et budskab til dem selv fra deres egen underbevidsthed.

”Muligvis har du trukket flest af kort fra et bestemt element. Det er en besked til dig om, hvad du skal være opmærksom på og arbejde med her og nu i livet. For mig er det ikke tilfældigt, hvilke kort, du trækker, men det sker heller ikke bevidst. Din underbevidsthed afgør, hvad der er vigtigt for dig at vide noget om, så du trækker kort, der er relevante i forhold til, hvor du er i livet lige nu,” siger Jeanne Fairy.

Antaget af forlag

Spillene er blevet testet af uvildige inden lancering og er nu at finde i Jeanne Fairys nye univers på hangonwords.dk, hvor hun vil udvikle formater, der inspirerer til personlig udvikling på nye måder.

Gyldendal har antaget det første spil ’Spørg ind - bliv klog på dig selv og andre’, som fra august vil blive solgt gennem bogklubben Psyke & Sjæl.

Prøv dem selv

Lørdag 22. juli præsenterer Jeanne Fairy sine spil i Gentofte Boghandel på Gentoftegade kl. 12.00-13.00 og hos Bog & idé på Jægersborg Allé i Charlottenlund kl. 14.00-15.00.

Publiceret 23 June 2019 11:00