Kursisterne Michala, Freja, Frederik, Regitze og Alexander sammen med Christian Toft, klubchef i Gentofte Svømmeklub.

Kursisterne Michala, Freja, Frederik, Regitze og Alexander sammen med Christian Toft, klubchef i Gentofte Svømmeklub.

Unge ledige får en hjælpende hånd

Indsigt i ledelse kombineret med en uddannelse som idrætstræner. Sådan lyder en opskrift, der skal hjælpe ledige unge uden uddannelse eller fast job fremad i tilværelsen

Af
Mikael Østergaard

Står man uden for uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet i en ung alder, kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd for at komme i gang igen. Det er udgangspunktet for projekt LIFU, som fem unge fra Gentofte netop har gennemført.

LIFU, der står for Ledelse og Idræt for Unge, kombinerer en uddannelse i personligt lederskab med en træneruddannelse efterfulgt af otte ugers praktik, hvor de unge arbejder som hjælpetrænere i lokale idrætsforeninger.

HIK Håndbold, SISU Basketball, Gentofte Svømmeklub og idrætsGFO’en på Bakkegårdsskolen har været praktiksteder for det første hold kursister..

”Vi vil gerne sætte ekstra ind for den relativt lille gruppe af unge i kommunen, der ikke er i gang med en uddannelse og heller ikke har ordentligt fodfæste på arbejdsmarkedet endnu. Med LIFU giver vi de unge nogle nye værktøjer til at skabe forandringer i eget liv og et vigtigt skud selvtillid via et praktikforløb, hvor de har mulighed for at lykkes med et konkret stykke arbejde”, siger afdelingsleder i Ungecenter Gentofte, Dorthe Outzen.

Indsigt i egne vaner

En af de unge, der har fået glæde af forløbet, er 24-årige Alexander Greve fra Hellerup.

Efter sin værnepligt begyndte han på tømreruddannelsen, men sprang fra. Siden er det mest blevet til skiftende vikarjobs.

”Kurset har både givet mig indsigt i, hvem jeg er som person, men også mere selvtillid. Tidligere havde jeg en tendens til hurtigt at blive stresset, hvis jeg kom i en situation, jeg ikke var forberedt på. Nu føler jeg mig mere klar til at springe ud i nye ting", fortæller Alexander Greve, der nu har tilmeldt sig en handelsuddannelse, som han skal starte på efter sommerferien.

SISU Basket er en af de lokale klubber, der har bakket op om afprøvningen af LIFU. Ifølge klubbens formand, Jesper Stadil, var det en nem beslutning at tilbyde en praktikplads til en af de unge, der har kontakt med Ungecenter Gentofte:

”Vi har i forvejen et godt samarbejde med kommunen, og for os er det her en måde at tage et socialt ansvar på og give lidt tilbage igen”, siger Jesper Stadil.

Publiceret 24 June 2019 09:00