17-årige Hannah Viller Møller var i kontrol det meste af kampen og vandt sikkert sin anden DM-titel. Foto: Dansk Tennis Forbund.

17-årige Hannah Viller Møller var i kontrol det meste af kampen og vandt sikkert sin anden DM-titel. Foto: Dansk Tennis Forbund.

Guldregn over Gentoftes tennistalenter ved DM

HIK’s Hannah Viller Møller og Gentoftes Christian Sigsgaard vandt søndag udendørs DM-guld i tennis. Også i double blev der hevet guld hjem til Gentofte

Søndag lagde Hillerød Tennisklub baner til årets DM-finaler i tennis.

Damernes finale var et opgør mellem 2. seedede Hannah Viller Møller (HIK) og turneringens overraskelse, 15-årige Johanne Christine Svendsen fra Hørsholm Rungsted Tennisklub.

17-årige Hannah Viller Møller var i kontrol det meste af kampen og vandt sikkert med 6-2, 6-2, skriver Dansk Tennis Forbund i en pressemeddelelse.

”Det betyder meget. Det er altid rigtig fedt at vinde DM. Johanne spiller rigtig godt specielt i starten af første sæt. Men jeg blev ved og var solid i hele kampen,” sagde Hannah Viller Møller efter kampen på Dansk Tennis Forbunds livestream.

Det er anden gang, at Hannah Viller Møller, som er efter Clara Tauson den næsthøjest rangerede danske juniorpige, vinder udendørs DM-guld. Første gang var i 2017.

I øjeblikket ligger hun nummer 188 på juniorverdensranglisten. I forsøget på at samle nok point sammen til at kunne være med ved Junior US Open senere på året, er Hannah Viller Møller nu i Rumænien.

”Jeg skal se, om jeg kan nå at få nogle flere point inden US Open. Det bliver svært. Jeg skal spille rigtig godt og der er mange gode med. Men jeg giver det et skud, og så må vi se, hvad der sker,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Rent Gentofte-opgør

Efter damernes finale var det herrernes tur. Her var finalen et rent Gentofte-opgør mellem 1. seedede Christian Sigsgaard og den forsvarende mester, August Holmgren.

Under svære forhold med en del regn undervejs vandt Christian Sigsgaard overbevisende med 6-2, 6-1. Det er anden gang, at Sigsgaard vinder DM. Første gang var i 2016.

”Det er aldrig let at spille mod August. Så jeg ved, at jeg ikke bare kan tillade at give ham nogen partier. Jeg bliver nødt til at være der, hver gang jeg har mulighed for at vinde et parti. Så det kan godt være, at det blev 6-2, 6-1, men for mig var det meget svært,” sagde Christian Sigsgaard efter kampen på Dansk Tennis Forbunds livestream.

Herrernes finale var et rent Gentofte-opgør mellem 1. seedede Christian Sigsgaard og den forsvarende mester, August Holmgren. Men det blev Christian Sigsgaaard, som stillede sig øverst på sejrsskamlen. Foto: Dansk Tennis Forbund

Herrernes finale var et rent Gentofte-opgør mellem 1. seedede Christian Sigsgaard og den forsvarende mester, August Holmgren. Men det blev Christian Sigsgaaard, som stillede sig øverst på sejrsskamlen. Foto: Dansk Tennis Forbund

Christian Sigsgaard spiller til dagligt på University of Texas, hvor han har et enkelt år tilbage. Efterfølgende er ambitionen at forsøge sig som professionel med base i Danmark.

“Så vil jeg gerne ud og spille pro. Der er flere, som bliver færdig på college, så jeg håber, at vi kan lave en base herhjemme og rejse sammen, så vi kan fortsætte med at udvikle os. Jeg vil gerne bruge det sidste år på college så godt som muligt,” siger han.

Double-guld

DM-guldet i damedouble blev vundet af Simone Alipieva (KB) og Emilie Håkansson (HIK). De vandt sikkert med 6-0, 6-2 over Vilma Krebs Hyllested (HRT) og Dicte Ingildsen (HIK).

Herredoublefinalen var anderledes tæt. Nicolai Ferrigno (Lyngby) og Simon Friis Søndergaard (KB) var ovenpå i første sæt, som de vandt 6-2. I andet sæt kom Andreas Boers og Philip Ørnø (Gentofte) stærkt tilbage og vandt 7-5. Men i det afgørende træk blev det Gentofte-duoen, som sejrede med 10-8.

I dagens sidste finale var Christian Sigsgaard igen i aktion i mixeddouble. Sammen med makkeren Maria Jespersen (Gentofte) slog han Lyngby-parret Sille Tranberg og Nicolai Ferrigno med 6-2, 6-4.

Publiceret 08 July 2019 19:00