Foto: Flemming Patulski

Foto: Flemming Patulski

Danmarks bedste volleyspillere fik sand mellem tæerne på Bellevue

16 damehold og 16 herrehold kæmpede i weekenden om den eftertragtede mesterskabstitel og -pokal, som efter en stribe intense semifinaler og finaler gik til henholdsvis Island og Odense

Der var beachvolley i topklasse, da Pepsi MAX Tour-finalen blev afviklet på Bellevue Strand i den forgangne weekend.

Der var skruet godt op for spændingsniveauet på søndagens slutspilskampe, der fik de mange besøgende tilskuere helt ud på kanten af tribunestolen. Hele seks ud af otte kampe på Centre Court måtte nemlig ud i et tredje og afgørende sæt for at finde en vinder, og turneringens to finaler nåede derfor nærmest at blive aftenforestillinger efter en lang dag i sandet. Det var dog på ingen måde til at mærke på finaledeltagerne, som i høj grad leverede flot beachvolley til det sidste.

Hos damerne stod finalen mellem Danmark og Island i form af bruttolandsholdet Cecilie Køllner Olsen/Sofia Bisgaard mod islandske Berglind Jonsdottir/Elisabet Einarsdottir.

Islændingene kom bedst fra start med et aggressivt angrebsspil, som gav en 4-1 føring. Efter en timeout fik Olsen/Bisgaard dog justeret spillet og tog hele 6 point i streg og dermed føringen. Selvom Jonsdottir/Einarsdottir indhentede det forsømte igen, stak danskerne alligevel af igen, godt ført an af en velspillende Sofia Bisgaard, der nærmest var ustoppelig i angrebet. Olsen/Bisgaard øgede forspringet mod slutningen af sættet, som de vandt komfortabelt 15-21.

Andet sæt kom i høj grad til at handle om sæt- og matchbolde. Her fulgtes holdene helt tæt sættet igennem med stærke side-out præstationer på begge sider af nettet. Ved 19-19 var sættet helt åbent, og der skulle ikke mindre end tre matchbolde til Danmark efterfulgt af tre sætbolde til Island, før sidstnævnte kunne trække sig sejrrigt ud af andet sæt med 26-24.

Tredje sæt fortsatte, hvor andet sæt slap. Holdene fik skiftevis point hele sættet igennem, og begge hold fightede for alle bolde. Til sidst trak islændingene dog fra, og ved 14-12 kunne de afgøre kampen. Denne gang skulle der kun to matchbolde til, og islændingene tog sætsejren og dermed Tour-mesterskabstitlen med 15-13 i tredje sæt.

Foto: Flemming Patulski

Foto: Flemming Patulski

Jonsdottir/Einarsdottir har haft stor succes på årets Pepsi MAX Beachvolley Tour, hvor de også har stået øverst på podiet til Copenhagen City Grand Slam og Hvidbjerg Pepsi MAX Grand Slam. Med Tour-mesterskabet slutter det islandske indtog i Danmark dog for denne sommer, da makkerparret som udenlandsk hold ikke kan deltage ved DM-finalerne på Amager strand i den kommende weekend.

Bomstærke odenseanere

Hos herrerne blev finalen et opgør mellem Odense-holdet Martin Trans Hansen/Kristoffer Abell og københavnerne Jacob Stormly og Nicolai Houmann. Trans/Abell var ganske overbevisende nået til finalen uden at afgive et eneste sæt, og selvom finalen blev tæt, blev dette heller ikke en undtagelse.

Det blev da også Trans/Abell, der kom bedst fra start i finalekampen, men blev dog hurtigt indhentet igen. På begge sider af nettet blev der spillet klogt med snedige angreb, og holdene var helt tætte indtil 15-15, hvor odenseholdet fik en to-pointføring, bl.a. ved en gedigen kill-block af Kristoffer Abell. Føringen holdt sættet ud, som endte 21-18 til Trans/Abell.

Foto: Flemming Patulski

Foto: Flemming Patulski

I andet sæt lagde Nicolai Houmann ud med to kill-blocks i streg og dermed en god start for københavnerholdet, som formåede at holde sig foran til midten af sættet. Bagud 9-13 tog Abell/Trans en timeout, der i høj grad gav pote, da odenseholdet herefter skiftede gear og kom på 14-14. Herfra blev sættet en meget tæt affære, som Trans/Abell i sidste ende fik lukket med 21-19 og dermed tog guldet.

Foto: Flemming Patulski

Foto: Flemming Patulski

Abell/Trans har udover Tour-mesterskabet også vundet to andre Tour-stævner, Copenhagen City Grand Slam og Vedbæk Strand Semifinalestævne. Nu bliver det spændende om holdet kan sætte et gyldent punktum for årets Tour med titlen som danmarksmestre ved DM-finalerne på Amager Strand. jbl

Foto: Flemming Patulski

Foto: Flemming Patulski

Publiceret 07 August 2019 14:58