Michael Mørkøv ses her efter 3. etape af årets udgave af Tour de France. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Michael Mørkøv ses her efter 3. etape af årets udgave af Tour de France. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Mørkøv vender tilbage til løbet, der altid har haft en særlig plads i hans hjerte

Med en dugfrisk tredjeplads i London stiller den tredobbelte danmarksmester Michael Mørkøv på mandag op i Tour de Charlottenlund

Af
Jesper Bjørn Larsen

Det er ikke længe siden, Michael Mørkøv kørte over stregen på Champs-Élysées, kulminationen på tre ugers barske strabadser i bl.a. Pyrenæerne og Alperne.

Men noget tyder på, at friskheden i hans ben er ved at vende tilbage efter verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Søndag aften kørte han som 'lead-out mand' sin holdkammerat Elia Viviani til sejr i det 169 km lange WorldTour-løb Prudential Ride London, mens hans egen fart i den hæsblæsende finale rakte til en tredjeplads.

I den kommende weekend skal 34-årige Michael Mørkøv, der kører for Deceuninck-Quick Step-holdet, repræsentere Danmark ved EM i landevejsløb i Holland, og dagen efter, mandag den 12. august, stiller han såmænd op i Tour de Charlottenlund.

Det er lidt af et scoop for arrangørerne at få rytteren i dannebrogstrikoten (symbolet på, at han vandt DM i år, i øvrigt for anden gang i træk og tredje gang i alt, red.) med i årets udgave af gadeløbet, men faktisk er det et løb, han meget gerne stiller op i.

"Det har altid været et løb, der har betydet meget for mig. Jeg har været med rigtig mange gange. Det startede vel, da jeg var omkring 17 år. Efter at have tigget John Zangenberg (daværende formand for Ordrup Cykle Club, red.) om at få lov at køre med, var vi nogle juniorryttere fra Lyngby Cycle Club, der prøvede kræfter med eliten. Det var stort. Som drengerytter kørte jeg meget på Ordrupbanen, så jeg er altid kommet meget i området. Som cykelrytter i udlandet er det begrænset, hvor mange chancer, man har for at vise sig frem for de danske fans, så alene af den grund er det også fedt at køre Tour de Charlottenlund," forklarer en glad og tilfreds Michael Mørkøv mandag morgen over telefonen.

Mandag den 12. august er det atter blevet tid til det traditionsrige gadeløb Tour de Charlottenlund. Arkivfoto: Henrik Holst

Mandag den 12. august er det atter blevet tid til det traditionsrige gadeløb Tour de Charlottenlund. Arkivfoto: Henrik Holst

Han er stolt af søndagens løb i den engelske hovedstad, som indbragte ham 215 verdensranglistepoint.

"Resultatet i London rangerer meget højt i min karriere. Vi fik timet opløbet hele perfekt. Det er nok en af de lead outs, jeg har været mest stolt af."

Michael Mørkøv må indrømme, at kroppen er lidt træt dagen derpå, men det skyldes lige så meget, at han blev udtaget til dopingkontrol efter sin podieplacering. Og den var han først færdig med mindre end to timer før, flyveren til København lettede. Så han måtte halse afsted og løbe hele vejen gennem Heathrow, inden han nåede gaten i absolut sidste øjeblik.

Ikke et hyggeløb

Der er mange løb i kalenderen hos en professionel cykelrytter på et af verdens bedste cykelhold, men på grund af sit særlige forhold til Tour de Charlottenlund, har Michael Mørkøv prioriteret at finde plads til det. Og han lover at gå benhårdt efter at vinde det.

"Der bliver kørt rigtig stærkt i Tour de Charlottenlund. Der er mange amatørryttere, der gerne vil vise hvad de kan over for eliterytterne, så det er ikke bare et hyggeløb, hvor man kan sidde og trille. Jeg kan mærke, at der er masser af form efter Tour de France, men det er aldrig til at vide, hvornår man rammer den rigtige friskhed. Men det gik jo meget godt i går aftes," lyder det beskedent fra Michael Mørkøv, der faktisk vandt Tour de Charlottenlund i 2011.

Hvis vejret holder, plejer Tour de Charlottenlund at trække mange mennesker ud på Jægersborg Allé og de omkringliggende gader. Arkivfoto: Henrik Holst

Hvis vejret holder, plejer Tour de Charlottenlund at trække mange mennesker ud på Jægersborg Allé og de omkringliggende gader. Arkivfoto: Henrik Holst

Tour de Charlottenlund arrangeres som vanligt af Ordrup CC og Alléforeningen. Sidste års vinder, den tredobbelte danmarksmester på mountainbike Sebastian Fini, stiller også op til eliteløbet.

Inden eliteløbet er der traditionen tro først et børne- og ungdomsløb og siden det velgørende cykelløb La Flamme Rouge, et samarbejde mellem Ordrup Cykle Club og den tidligere toprytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm. Formålet med La Flamme Rouge er at samle penge ind til kræftramte og deres pårørende.

Inden eliteløbet køres traditionen tro velgørenhedsløbet La Flamme Rouge, som Brian Holm arrangerer. Her ses han ved et tidligere år. Bagved kan man fornemme daværende oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Henrik Holst

Inden eliteløbet køres traditionen tro velgørenhedsløbet La Flamme Rouge, som Brian Holm arrangerer. Her ses han ved et tidligere år. Bagved kan man fornemme daværende oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Henrik Holst

Blandt de kendisser, der stiller op i år, er Brian Holm selv, Bo Hamburger, Kim Marcussen, Jakob Piil, Paw Henriksen, Jon Stephensen, Søren Reedtz og Sebastian Dorset.

Det hele kommenteres af Peter Piil, som formentlig får selskab af skuespilleren Peter Mygind. Sådan plejer det at gå.

På sidelinjen vil der være mulighed for at gøre en god handel hos NUCIGA sport, der stiller op med hurtige Guerciotti-cykler og diverse andet udstyr fra bl.a. Vittoria og Salice. NUCIGA sport bortauktionerer på dagen en lækker cykel, og pengene fra salget går ubeskåret til La Flamme Rouge fonden.

Der vil traditionen tro sælges nummererede programmer, hvor man kan vinde præmier. Den heldige vindere udtrækkes efter eliteløbet.

Programmet for Tour de Charlottenlund

Kl. 16.30: Børne- og ungdomsløb, alle klasser, drenge og piger, tilmelding på dagen. Løbene er for både erfarne og nye ryttere. Danske Bank sponsorerer flotte præmier i alle klasser.

Det eneste, det kræver er en fungerende cykel og cykelhjelm. Michael Mørkøv vil være på stedet og skrive autografer.

Kl. 18: La Flamme Rouge løbet, cykelløb til fordel for kræftramte. Hold på startlisten:

Bak Optics, Cranks & Coffee, Cubus Advokaterne, Danaflex, Danske Bank, Hansen Is, Jyske Bank, OCC, Pact, Pas Normal Studios, PH El & Sikring, Thylander Gruppen, TPO Group, Team LFR og Team Death Valley.

Traditionen tro dyster de forskellige sponsorhold om sejren. Der er allerede indsamlet 72.000 kr.

Kl. 19: Eliteløbet, hvor bl.a. Michael Mørkøv og sidste års vinder Sebastian Fini, danmarksmesteren fra landevejen mod danmarksmesteren fra skoven, skal dyste om sejren og de indlagte spurtpræmier.

Publiceret 08 August 2019 09:45