Anne la Cour.

Anne la Cour.

Navnenyt: Asylchefen, der taler børnenes sag, fyldte 60

75 år

Fhv. retsformand (Landsskatteretten) Ingrid Otzen, Klampenborg, fylder 75 år den 13. august.

Fhv. direktør på Bakken (indtil 2009) Arne Høy-Nielsen, Klampenborg, fylder 75 år den 14. august.

70 år

Sanger og komponist Michael Elo, Charlottenlund, fylder 70 år den 9. august.

60 år

Asylchef i Røde Kors Anne la Cour, Gentofte, fyldte 60 år den 5. august.

Når Røde Kors' asylchef har det allerbedst, så er det, når hun står på talerstolen i Københavns Domkirke og taler børnenes sag på udrejsecentrene, eller når hun på baggrund af grundig dokumentation kan være med til at sikre bedre vilkår for asylansøgerne.

Siden hun var helt nyuddannet socialrådgiver har hun brændt for flygtningenes sag, og hendes engagement og omsorg for det enkelte menneske er stadig en stor drivkraft - også nu, hvor hun står i spidsen for en stor organisation som Røde Kors’ asylafdeling.

Anne la Cour blev i januar 2011 asylchef i Røde Kors efter 26 års arbejde med integration og asyl i Dansk Flygtningehjælp – de sidste syv år som chef på asylområdet. Hun er uddannet socialrådgiver og uddannede sig efterfølgende til jurist samtidig med de første arbejdsår i Dansk Flygtningehjælp.

Hun har været udsendt for UNHCR til Irak og Jordan og været på fact finding missioner og udvælgelse af kvoteflygtninge til Danmark. Hun har på alle måder et solidt og unikt kendskab til asylområdet - både med hensyn til internationale forhold og konventioner og til konkrete forhold i Danmark, herunder den danske lovgivning på området.

Medarbejdere beskriver hende især som lyttende og tilgængelig, som chefen, der tager sig tid til at svare, til der ikke er flere spørgsmål fra salen og som altid stopper op og lytter til asylansøgerne, hvis de har noget på hjerte. Kolleger og andre, der kender hende fra møder og diskussioner, bruger ord som frygtløs og engageret – som en asylchef, der kan og vil dialogen, også når emnet er svært, og når der er stort politisk fokus.

Anne la Cour går heller ikke af vejen for at bruge en vis portion humor og charme, hvis det er det, der skal til for at løfte stemningen rundt om forhandlingsbordet, fortæller adskillige samarbejdspartnere, der beundrer hende for at kunne være knivskarp det ene øjeblik for så at komme med en kæk bemærkning og et smittende grin i det næste.

Som asylchef i Røde Kors er hun især respekteret for at fastholde kvalitet og udvikling i opgaven med at drive asylcentre i en hektisk periode med akut beredskab og 1.300 ansatte i 2015, da flygtningestrømmen var på sit højeste i Danmark efterfulgt af drastiske nedskæringer og halvt så mange ansatte i årene efter.

Privat er hun gift med Arne Vågen og har to børn, som hun stolt fortæller om. I fritiden får hun en masse god energi af at dyrke motion – gåture, tennis og havbade står højt på listen. Og som det sociale gemyt hun er – gerne sammen med andre.

50 år

Administrerende direktør (inCeptiva A/S), cand.scient.pol. Anders Chr. Andersen, Hellerup, fylder 50 år den 12. august.

Publiceret 09 August 2019 14:12