Michael Mørkov blev nummer to i årets tour de Charlottenlund. Foto: Stig Helm

Michael Mørkov blev nummer to i årets tour de Charlottenlund. Foto: Stig Helm

Tour de Charlottenlund: Jubilæumsløb endte med massespurt

Jubilæumsløbet Tour de Charlottenlund, som første gang rullede over asfalten i 1989, blev mandag aften afviklet for 31. gang

Af
Ole Tradsborg

Det blev et jubilæumsår i fantastisk kulisse, da Tour de Charlottenlund på 30. år, men for 31. gang blev afviklet, da Jægersborg Allé endnu en gang lagde asfalt til den lokale Tour. Den endte med at blive en af de mest seværdige cykeloplevelser længe set.

Og hvilken afslutning det blev med en vaskeægte massespurt som kulmination på et hurtigt race. Velgørenhedsprojektet La Flamme Rouge fik også markeret sig positivt, da hele 72.000 kr. blev indsamlet til det gode formål.

Talenter og kendisser

Traditionen tro cyklede først både unge talenter og kendisser de første par løb, inden stjernerytterne overtog. Grundet et styrt blev eliteløbet udsat i fem minutter, men der var alligevel højt humør over hele linjen.

Og som sædvanen bød, skød borgmester Hans Toft (K) løbet i gang.

Eliteløbet gik straks over stok og sten de 30 runder, løbet er berammet. Og hurtigt blev feltet spredt ad. Efter en nervepirrende afslutning, der endte i en regulær massespurt afviste Frederik Rodenberg Madsen forfølgerne og endte som sejrsherre.

Michael Mørkov efter løbet. Foto: Ole Tradsborg

Michael Mørkov efter løbet. Foto: Ole Tradsborg

Han henviste Michael Mørkøv til andenpladsen, mens tredjepladsen gik til Christoffer Lisson.

Piil og Dorset i hopla

Vanen tro blev løbet kommenteret på allerbedste vis af makkerparret Peter Piil, fodboldkommentator, og stand-up'eren Sebastian Dorset. De to guidede på sjov og saglig vis tilskuerne gennem en fornøjelig cykeldag på Jægersborg Allé. Og de kunne herefter slutteligt hylde den blot 21-årige Frederik Rodenberg Madsen på podiets førsteplads.

Frederik Rodenberg Madsen tog førstepladsen, Michael Mørkøv blev nummer to, og Christoffer Lisson blev nummer 3. foto: Ole Tradsborg

Frederik Rodenberg Madsen tog førstepladsen, Michael Mørkøv blev nummer to, og Christoffer Lisson blev nummer 3. foto: Ole Tradsborg

Der var dog en kende mere applaus til publikumsdarlingen Matti Brechel, der takkede af på Allén, hvor han startede nogle af sine første nationale cykelløb.

”Det er meget passende, at det slutter her, hvor det hele begyndte for mange år siden,” lød det bl.a. fra Brechel, da han efter løbet blev interviewet af Peter Piil.

Og passende kunne Matti Brechel lade sig hylde efter præmieoverrækkelsen, som han jo ikke var en del af, men på sin vis var han mande, der scorede den helt store præmie på en skøn sommeraften i Charlottenlund.

Publiceret 13 August 2019 14:16