Kultur Der Dur afholdes for 33. gang i år. Pressefoto: Gentofte Kommune

Kultur Der Dur afholdes for 33. gang i år. Pressefoto: Gentofte Kommune

Kulturen dur med masser af fis og ballade

Onsdag fylder festivalen Kultur Der Dur Gentofte Sportspark med musik og samvær

Selveste Jørgen de Mylius kigger forbi, når Gentoftes festival for mennesker med handicap spreder højt humør onsdag.

Ligesom sidste år foregår Kultur Der Dur i Gentofte Sportspark med festligheder, der begynder klokken 11 og slutter klokken 18.

Programmet byder på coverbandsne 'Shu-bi or not Shu-bi', 'Bamse JAM' og 'Gasbox'. Så er der fint besøg af Jørgen de Mylius, som indtager scenen med sin grandprixmusikquiz. Og gennem dagen underholder DJ Muneer fra 'Lav Noget Larm' og forskellige brugerbands.

Center for Specialterapi står igen i år bag et aktivitetsområde på pladsen med forskellige bevægelsesaktiviteter. Der bliver også mulighed for at trække sig lidt tilbage og slappe af i et loungeområde.

På pladsen vil der også være forskellige boder med genbrugsting, keramik, glaskunst og andet håndværk fremstillet af mennesker med handicap. Udover en madbod med salg af sandwich, pasta og vegetarretter får festivalen også besøg af forskellige foodtrucks.

Særlig indsats hyldes

Det bliver socialudvalgsformand i Gentofte Kommune Bente Frimodt-Møller (K), der åbner festivalen, og hun får selskab af Gladsaxe Kommunes borgmester Trine Græse (S), som overrækker årets Kultur der Dur-pris. Prisen gives til en eller flere personer, som har ydet en særlig indsats eller opnået flotte resultater med at skabe fælles kultur og ligestilling for mennesker med handicap.

Trine Græse overrækker også præmier til vinderne af en plakatkonkurrence, hvor borgere fra forskellige sociale tilbud har konkurreret om at lave illustrationer til plakaten og programmet for Kultur der Dur.

Billetter kan købes ved indgangen til følgende priser. Børn til og med 4 år: Gratis. Børn og unge mellem 5 og 15 år: 125 kroner. Voksne: 270 kroner.

shp

Publiceret 19 August 2019 18:44