Årets modtager af Bakkens Oscar skuespiller Morten Eisner (th.) sammen med sin bror, Bakken-maleren Jeppe Eisner og Professor Tribinis datter Aase Tribini.

Årets modtager af Bakkens Oscar skuespiller Morten Eisner (th.) sammen med sin bror, Bakken-maleren Jeppe Eisner og Professor Tribinis datter Aase Tribini. Henrik Petit

Morten Eisner fik Bakkens Oscar: "Du er vokset op på Dyrehavsbakken i de gamle gøglerdage"

For 48. år i træk blev Bakkens Oscar uddelt, og prisen gik i år til skuespiller og Holte-borger Morten Eisner

Af
Pernille Borenhoff

hæder Sommeren igennem har man kunnet møde Morten Eisner på Frilandsmuseet. I skikkelse af H.C. Andersen.

Onsdag i sidste uge modtog han Bakkens Oscar for at gestalte den legendariske Bakken-gøgler Professor Tribini, hvis datter, Aase, var kommet til Dyrehavsbakken for sammen med blandt andre direktør Nils-Erik Winther at være med til overrækkelsen.

"Valget af dig, Morten, som årets modtager af Bakkens Oscar er på mange måder et meget oplagt valg. Du er vokset op på Dyrehavsbakken i de gamle gøglerdage og nåede personligt at møde Tribini og lære ham at kende. Ja, faktisk hjalp du og din bror Jeppe ham med at lokke folk til hans varieté-telt. Den arv har du ført videre i din gengivelse af Tribini, og du er om nogen med til at holde liv i Bakkens historie og i alle historierne herude," sagde Dyrehavsbakkens direktør Nils-Erik Winther i sin tale til årets modtager.

Som gave modtog modtog Morten Eisner et portræt malet til lejligheden af Bakken-maler og brormand Jeppe Eisner.

Som gave modtog modtog Morten Eisner et portræt malet til lejligheden af Bakken-maler og brormand Jeppe Eisner. Henrik Petit

Som gave modtog Morten Eisner et portræt malet til lejligheden af Bakken-maler Jeppe Eisner, der siden 2004 har malet et portræt til årets modtager af Bakkens Oscar. Og i øvrigt selv modtog æresprisen tilbage i 1991.

"Det har virkelig været en sjov og særlig oplevelse at skulle male det her billede af Morten til Morten. Jeg har dykket ned i nogle lag i vores barndom sammen, jeg ikke har tænkt på længe, og vores gamle far ville helt sikkert også have moret sig over både minderne og billedet," sagde Jeppe Eisner.

Som en overraskelse optrådte Mortens søn Victor Dickers-Eisner. Victor fører med det gøglerinspirerede cirkusorkester Come and See the Zirkus sin families gøglerånd og tilknytning til Bakken videre.

Bakkens Oscar gives til ”en person som har udvist ganske særlig fantasi og initiativ til gavn og glæde for Dyrehavsbakken." Lise Nørgaard, Prins Henrik, Dirch Passer, Johnny Reimar, Sigurd Barrett og Dot Wessman er blandt dem, der tidligere har modtaget prisen. Prisen er opkaldt efter den legendariske teltholder Oscar Pettersson, der også er bagmanden bag prisen.

Publiceret 20 August 2019 09:11