Gentofte Kommunes borgmester kalder Netværkshusets frivillige for

Gentofte Kommunes borgmester kalder Netværkshusets frivillige for "utrættelige ildsjæle." Arkivfoto

Borgmester Hans Toft: "Netværkshusets indsats har været meget værdifuld"

Netværkshuset kan i år fejre sit 20 års jubilæum.

Af
Signe Haahr Pedersen

Hans Toft (K) var også Gentoftes borgmester dengang i 1999, da Netværkshuset åbnede sine døre.

Og det har været nogle gode år, siger han til Villabyerne i et skriftligt svar:

"Med Netværkshuset har vi gennem 20 år haft et sted, hvor en stor gruppe frivillige Gentofte-borgere på utrættelig vis har arbejdet for, at flygtninge, der kommer til Gentofte, bliver godt integreret," skriver borgmesteren og fortsætter:

"De ildsjæle og mange frivillige, som har stået for et utal af aktiviteter, nye netværk og muligheder for flygtninge igennem Netværkshuset, har samtidig været en god og konstruktiv samarbejdspartner for Gentofte Kommune hele vejen, og det vil forhåbentlig fortsætte fremover."

Hans Toft understreger yderligere, at:

"Netværkshusets indsats har været meget værdifuld i arbejdet på at skabe gode, ordentlige vilkår og muligheder for flygtningene. Derfor et stort og anerkendende tillykke til Netværkshuset og dets mange frivillige."

Kom til jubilæumsfest

Lørdag den 31. august inviterer Netværkshuset til 20 års fødselsdagsfejring fra kl. 14 til 22 på Ericavej 149.

Kl. 14 åbner dørene.

Kl. 15 byder Netværksgruppens forkvinde Lise Høirup velkommen. Herefter er der tale ved borgmester Hans Toft, ærespræsident i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm og Arne Madsen.

Kl. 16 er der musik og andre festlige aktiviteter.

Kl. 17 tændes der op i grillen. Menuen står på helstegt lam, kebab, rodfrugter mm.

FAKTA

Netværkshuset er et møde- og aktivitetshus for flygtninge/indvandrere og frivillige. Det blev etableret sommeren 1999 i et samarbejde mellem Netværksgruppen for Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp og Gentofte Kommune.

Netværkshuset registerer ikke sine brugere, men det anslås, at der kommer omkring 100 brugere hver dag, mens der lige nu er 220 frivillige tilknyttet.

Gentofte Kommune dækker Netværkshusets husleje og løn til stedets ene lønnede medarbejder. Derudover yder kommunen et dritstilskud på ca. 350.000 kr. om året.

Af andre bidragsydere kan nævnes Trygfonden, som i flere år har støttet Netværkhusets cykelprojekt med mere end 100.000 kroner årligt.

Publiceret 28 August 2019 18:16