Gymnasieeleverne Eva Vejrup Holtsmark, Cajsa Golodnoff og Jeppe Aakrog Sørensen. Foto: Gry Brøndum

Gymnasieeleverne Eva Vejrup Holtsmark, Cajsa Golodnoff og Jeppe Aakrog Sørensen. Foto: Gry Brøndum

Elevrådsformand: Vi kæmper om den ene plads

Vi ved godt, at det er een ud af otte kvinder, der får plads på ledelsesgangen, så vi konkurrerer helt vildt, siger Ordrup Gymnasiums elevrådsformand Cajsa Golodnoff

Af
Gry Brøndum

"Vi ved godt, at det er en ud af otte kvinder, der får en plads på ledelsesgangen, så det skal bare være os", siger elevrådsforkvinde Cajsa Golodnoff fra Ordrup Gymnasium med et stort smil, da Villabyerne møder hende på Café Emmerys på Jægersborg Allé:

"Jeg ser ikke drenge som konkurrenter på samme måde som piger", forklarer hun ærligt: "På en eller anden måde føles det ikke helt, som om vi spiller på samme bane.”

Svært ved at sove

Alligevel mener Cajsa Golodnoff, at den overordnede kritik af en skæv balance mellem kønnene, som bogen "Dronningens Nye Klæder" beskriver, er relevant - ikke mindst i samfundsdebatten om 12 tals-pigerne:

For det er ikke pigernes faglige kvalifikationer, der er dårligere sammenlignet med drengenes: "”Danmark er fyldt med 12-tals piger. Generelt presser vi unge os selv rigtig meget. Og især os piger føler, at vi skal præstere på alle parametre.”

Cajsa har selv prøvet at have svært ved at sove på grund af sit store engagement og har været på kursus på Ordrup Gymnasium i forhold til at tackle søvn og pres. Og her kan spillet mellem kønnene på gymnasiet måske forklare en forskel:

Piger hiver sig selv og hinanden ned

"Jeg tror generelt, at drenge er bedre til at tackle afvisninger. De er ligesom mere statistiske, hvis de for eksempel gerne vil i kontakt med en pige. Og hvis noget ikke virker, så prøver de på en ny måde. Min oplevelse er, at piger har sværere ved at blive afvist. De slår sig selv i hovedet og giver op og hiver sig selv og hinanden ned."

Og Cajsa Golodnoff er ikke den, der giver kulturen skylden for, at der ser ud til at være en stor forskel på, hvad vi tænker om piger og drenge i forhold til ambitioner og ledelse:

"Jeg ved godt, at det er mig selv, der er min egen værste fjende i forhold til at lykkes med en masse ting."

Faldt ned og slog kæben af led

Når Cajsa alligevel ikke som ambitiøs gymnasiepige er bange for at stille sig op og sige sin mening i sin rolle som elevrådsformand, forklarer hun det med sin opvækst:

"Jeg er nærmest opvokset i en skatehal, jeg elskede at klatre i træer. Jeg faldt engang ned og slog kæben af led og kunne ikke gå i tre måneder. Da jeg var klar igen, kravlede jeg op i et nyt træ. Jeg gik i khakibukser, da jeg var yngre og har været klædt ud som mekaniker til fastelavn. Mine forældre har udfordret og støttet mig. De har ikke behandlet mig som en glasfigur, men sendt mig ud i verden."

Og især venner af begge køn, mener Cajsa, har givet hende en større robusthed som elevrådsformand, så hun måske ikke er helt så bange for knubs eller kritik.

Blev kaldt en bitch

Men det har også en bagside som gymnasiepige:

"Jeg er blevet kaldt en "bitch". Folk kan godt blive intimideret af, at jeg siger min mening, og at jeg ved elevrådsformandsvalget stemte på mig selv. Jeg stemmer selvfølgelig på den, jeg tror bedst muligt kan fortsætte elevrådets gode arbejde, og hvis jeg ikke tror på, at det er mig, ville jeg jo ikke stille op."

Jeg vil gerne gøre noget godt

Men på trods af risikoen for at blive opfattet som lidt hård, når man går efter indflydelse, hvad er det så, der motiverer Cajsa Golodnoff til alligevel at stille sig frem som leder?

"Jeg vil så gerne bruge min indflydelse til at gøre noget godt. At være med til at sætte en god stemning på skolen."

"Jeg fik stor hjælp af min forgænger som elevrådsformand, Isa, der gjorde et fantastisk arbejde. Hun har været en vigtig rollemodel for mig med et stort overskud. Og så er der vores fantastiske studievejleder, Birgit, som står for musicalen på Ordrup Gymnasium, og er et kæmpe forbillede for mange af os."

Cajsa: En god leder kan inkludere

Og hvis Cajsa Golodnoff skal sætte ord på, hvad en god leder er for hende, så lyder det til at være nogle af netop de kompetencer, fremtidens bestyrelser også har kig på, når de skal sikre diversitet i ledelsen:

"Du skal være rigtig god til at inkludere og lytte og samarbejde."

Publiceret 05 September 2019 10:00