Bestyrelsesmedlem Andreas Weidinger (K) og Sanne Marcus fra Kræftens Bekæmpelse.

Bestyrelsesmedlem Andreas Weidinger (K) og Sanne Marcus fra Kræftens Bekæmpelse.

Gavmild Galop: Over 25.000 til brystkræft

Kræftens Bekæmpelse i Gentofte samlede rekordmange penge ind, da Klampenborg Galopbane fejrede Damernes Dag

Af
Gry Brøndum

Lyserøde farver og sløjfer bredte sig over Galopbanen i Klampenborg 1. september, da den årligt tilbagevendende begivenhed Damernes Dag løb ad stablen med hopper og hatte og højt humør.

Kræftens Bekæmpelse i Gentofte samlede nemlig ind til bekæmpelse af brystkræft, og det var en sag mange af de festligt klædte deltagere i den traditionsrige dag, gerne ville støtte:

I hvert fald har Kræftens Bekæmpelse nu gjort indsamlingskassen op til 25.227 kroner, som ubeskåret går til bekæmpelse af brystkræft.

Omkring en tredjedel af pengene kom fra Galopbanen, en tredjedel fra hestenes ejere og en tredjedel fra publikum.

Publikum til Damernes Dag på Galopbanen støtter Kræftens Bekæmpelse med mobile pay.

Publikum til Damernes Dag på Galopbanen støtter Kræftens Bekæmpelse med mobile pay.

Rekord-indsamling i Gentofte

Den store indsamlingssucces kunne ses i løbet af dagen, hvor de lyserøde sløjfer, der var til salg ved Kræftens Bekæmpelses bod, spredte sig ud på de flotte kjoler over hele Galopbanen. Og for Kræftens Bekæmpelse i Gentofte var det noget af en overraskelse med det store beløb:

”Jeg er meget overrasket og glad over, at vi til Damernes Dag kunne samle så mange penge sammen til brystkræftsagen," siger Andreas Weidinger, der er bestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse i Gentofte og medlem af kommunalbestyrelsen for De Konservative, der oplyser, at det er første gang de har samlet ind ved Damernes Dag:

"Vi har ikke samlet et så stort beløb ind til et enkelt arrangement i mange år, så den store gavmildhed fra Galopbanen, hestenes ejere og publikum var meget overvældende."

Fokus på brystkræft redder liv

Klampenborg Galopbane er også glade for den store støtte fra alle omkring Damernes Dag og bebuder, at der vil blive samlet ind igen til næste år:

”Vi er meget glade for, at Damernes Dag som en festlig dag på Galopbanen også kan støtte op om noget så alvorligt som brystkræftsagen, der desværre rammer for mange i dag.

Vi satser bestemt på at gentage succesen med Kræftens Bekæmpelse i Gentofte næste år”, siger Carsten Baagøe Schou, adm. direktør for Klampenborg Galopbane.

Antallet af brystkræftramte er stigende, men på grund af det store arbejde og den store støtte til brystkræftsagen er dødeligheden faldende.

Champagne Galop

Damernes Dag på Galopbanen i Klampenborg byder ud over den traditionelle hattekonkurrence også på konkurrencen Taittinger Skandinavisk Ladies Cup, hvor kvindelige amatørjockey konkurrerer om at vinde deres egen vægt i Taittinger Rosé Champagne.

Vejningen foregår på publikumsarelaet og publikum kan vinde fine præmier, såfremt det gættes antallet af flasker, som den vindende jockey vejer.

Læs mere om Damernes Dag på Galopbanens hjemmeside

Publiceret 11 September 2019 10:53