Villabyerne kom til at bringe et falsk læserbrev, der kritiserede Gentofte Ungdomsskole. Det beklager vi dybt. Arkivfoto

Villabyerne kom til at bringe et falsk læserbrev, der kritiserede Gentofte Ungdomsskole. Det beklager vi dybt. Arkivfoto

Villabyerne beklager dybt: Vi har bragt et falsk læserbrev

I ugens avis bragte Villabyerne et læserbrev, der kritiserede Gentofte Ungdomsskole i hårde vendinger. Der var tale om et ondskabsfuldt falsum, som vi aldrig skulle have bragt

Af
Jesper Bjørn Larsen

redaktør på Villabyerne

Tirsdag bragte Villabyerne på side 13 et læserbrev fra John Longwall Patterson på Emilievej 13b, der kritiserede det, han kaldte et "manglende fokus på bredden i Gentoftes udskolingstilbud."

Villabyerne ønsker ikke at citere yderligere fra læserbrevet, der kom med ringeagtende ytringer om Gentofte Ungdomsskole og de unge, der går på den. For der er tale om et ondskabsfuldt falsum skrevet af en person, der har haft til hensigt at skade Gentofte Ungdomsskole.

Navnet er opdigtet, og adressen eksisterer ikke. Det burde vi have opdaget på redaktionen, især på grund af den polemiske tone i læserbrevet. Vi må understrege, at intet af det, der stod i læserbrevet kan eller skal stå til troende. Det er falsk fra start til ende, fabrikeret med det ene formål at miskreditere.

Villabyerne beklager derfor dybt, at vi har bragt læserbrevet. Vi undskylder over for Gentofte Kommune, men mest af alt over for Gentofte Ungdomsskole, samtlige lærere og elever og deres forældre.

Vi har allerede modtaget en reaktion fra en sådan forælder, Susanne Toft på Hellerupvej 4, 2. th., Hellerup.

Den bringer vi her i sin fulde ordlyd:

"Jeg læste John Longwell Pattersons debatindlæg om kvaliteten af Gentoftes tilbud til unge, der ønsker velfungerende alternativer til gymnasiet - og i hans verden manglen på samme.

At kalde tilbuddet "kommunens skraldespand" bliver jeg lettere provokeret over, da det er unfair over for de unge, der går der nu - af den ene eller anden årsag - og lærerne, der gør et kæmpe stykke arbejde for de unge, der ikke lige er klar til at gå den slagne vej eller har udfordringer.

Jeg har haft to unge på Gentofte Ungdomsskole inden for de sidste fire år. Den ene af mine børn, en dreng, kom ikke ind på specialgymnasie for unge inden for autismespektret i Høje Tåstrup efter 9. klasse som ønsket, da der var for få pladser og for mange ansøgere, og min ellers fagligt dygtige og modne datter faldt af på den i 9. klasse og blev pludselig meldt ikke egnet til gymnasiet efter 9. klasse.

Begge havde umiddelbar modstand på at skulle gå der, for det var ikke det, de havde lyst til, men de havde det bedste og mest udviklende år, af hele deres folkeskoletid.

Ja, der går børn med udfordringer, dysleksi, to-sprogede, unge med anden etnisk baggrund, som kommer fra dele af kommunen, hvor deres naboer ikke har store ambassadepalæer, og så går der de unge, som blev meldt ikke-egnet, som bare har brug for et år, hvor de lige kan udvikle sig og modnes mentalt.

Så jeg vil som modsvar gerne takke Gentofte Ungdomsskole for at være det bedste år for hvert af mine børn, med hver deres udfordring. Johns tilgang er mærkværdigt negativ, og han skulle være openmindet og tage en snak med dem eller komme til infomøde. Jeg er sikker på, han vil ændre sin holdning."

Publiceret 12 September 2019 14:41