Filip Krag Knop er overlæge ved Gentofte og Herlev Hospital.

Filip Krag Knop er overlæge ved Gentofte og Herlev Hospital.

Gentofte Hospitals overlæge får pris for diabetes forskning

Overlæge ved Gentofte og Herlev Hospital Filip Krag Knop modtager prestigefyldt Minkowski-pris ved en international diabetes-kongres for sin forskning

Af
Gry Brøndum

"Det er en kæmpe ære, at skulle modtage Minkowsky-prisen", udtaler den 45 årige leder af Center for Klinisk Metabolisk Forskning på Herlev og Gentofte Hospital, Filip Krag Knop.

Udover at være overlæge samme sted, er han også professor ved Københavns Universitet og er ansat ved Steno Diabetes Center Copenhagen, hvor han både forsker og behandler patienter.

Ærefrygt

Det er 14 år siden en dansker sidst blev hædret med prisen, som er uddelt siden 1966. Og det er med en vis ærefrygt, at Filip Krag Knop nu melder sig ind i rækken af modtagere af prisen, som gives for fremragende bidrag til udvikling af viden inden for diabetes:

"Når jeg ser listen af tidligere prismodtagere igennem, har jeg vist aldrig været i bedre selskab", siger han med et smil:

"Det er en stor cadeau til mig og min forskergruppe og en påmindelse til os om, at de projekter, som vi laver med udgangspunkt i vores nysgerrighed, også bliver bemærket af andre."

"Fremragende forskning"

"Præsidenten for den europæiske sammenslutning for forskning i diabetes, EASD, professor David R. Matthews, udtaler om valget af Filip Krag Knop:

"Der er tale om en videnskabsmand, der udfører diabetesforskning af højeste kvalitet. Hans forskning har bidraget afgørende til vores forståelse af hormonet glukagon og dets betydning for diabetisk patofysiologi - sygdomsudviklingen ved diabetes - og kan muligvis give nye mål for den fremtidige behandling af diabetes."

"Jeg vil gerne lykønske Filip Knop med hans fremragende forskningsresultater; han er åbenlyst en værdig modtager af prisen."

Forsker for patienterne

Filip Krag Knops forskning er især fokuseret på mekanismerne bag udvikling af svær overvægt og komplikationer til svær overvægt, som for eksempel ikke-alkoholisk fedtleversygdom og type 2-diabetes, som er nogle af de hyppigste sygdomme i den vestlige verden.

Samtidig lægger han stor vægt på at hans forskning går på tværs af lægefaglige specialer, og at det hurtigst muligt kan komme patienterne til gode.

Sukkersyge-forskning på højt niveau i Gentofte

"Det er mit håb at få etableret Center for Klinisk Metabolisk Forskning på Herlev og Gentofte Hospital, som et sted, hvor læger og forskere kan få adgang til state-of-the-art klinisk metabolismeforskning,"

"Mange lægefaglige specialer, som ikke har tradition for klinisk metabolismeforskning, er allerede begyndt at få øjnene op for de vigtige opdagelser, der ligger forude og for den gavn, som ny viden på området kan have for deres patienter", siger Filip Krag Knop.

Publiceret 16 September 2019 13:47