Hans Engell fortæller om tiden før og efter Murens fald. Det sker 18. september på Gentofte Hovedbibliotek. Pressefoto

Hans Engell fortæller om tiden før og efter Murens fald. Det sker 18. september på Gentofte Hovedbibliotek. Pressefoto Ritzau Scanpix

Hør Hans Engell forælle om Murens fald

Hør blandt andet, hvordan den danske regering forholdt sig i det storpolitiske spil, når den tidligere konservative leder gæster Hovedbiblioteket

Hans Engell var som forsvarsminister fra 1982 til 1987 og justitsminister fra 1989 til 1993 en del af magtens centrum i Danmark både før og efter Murens fald.

Onsdag 18. september kl. 19-21 fortæller han om perioden op til den 9. november 1989. Hvordan forholdt den danske regering sig i det storpolitiske spil, der fandt sted på tværs af mure og landegrænser? Hvad var drømmene, bekymringerne og forhåbningerne for et nyt, samlet Tyskland og Europa? Hvordan ser situationen i Europa og forholdet mellem det gamle øst og vest ud lige nu? Er vi på vej ind i en ny kold krig? Udgør Rusland den samme trussel som Sovjetunionen? Og hvad er egentlig forskellen på NATO og dansk forsvar under den kolde krig og i dag?

Hans Engell er uddannet journalist, tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet og i dag politisk analytiker og kommentator.

Foredraget, der foregår på Gentofte Hovedbibliotek, er arrangeret i samarbejde med Den Konservative Vælgerforening. Inden foredraget kan man deltage i fællesspisning i caféen. Foredraget er gratis, og alle er velkomne. Tilmelding på genbib.dk/billetter .

gs

Publiceret 16 September 2019 08:14