Yderst til højre står Nete Risum sammen med sit 'sidste kuld': Eleverne, der begyndte i 1.B på Tranegårdskolen i august 1996. Privatfoto

Yderst til højre står Nete Risum sammen med sit 'sidste kuld': Eleverne, der begyndte i 1.B på Tranegårdskolen i august 1996. Privatfoto

Nete Risum holdt stilen i alle årene på Tranegårdskolen

Kan man som folkeskolelærer godt have knuselsket alle sine elever, når man har været på samme skole i 43 år? Noget tyder på, at svaret er ja, hvis man hedder Nete Risum

Af
Jesper Bjørn Larsen

Villabyerne fortalte 20. august den ret enestående historie om de mennesker, der begyndte i 1.A og 1.B. på Tranegårdskolen i det Herrens år 1959.

'Eleverne', som vi mødte ved deres 60 års jubilæum, fortalte samstemmende om den elskelige engel af en klasselærer, der mødte børnene i 1.B - den forholdsvis nyuddannede Nete Risum - og den ondskabsfulde A. Büchmann, der pinte eleverne i 1.A, så flere af dem stadig har ar på sjælen.

Vores historie fik Julie Fauerby til tasterne:

"Jeg havde æren i 1996 at starte i 1.B. på Tranegårdskolen, en del af Nete Risums 'sidste kuld' - som hun altid så kærligt kaldte os. Fuldstændig på samme måde, som hun tydeligvis var med sin første klasse i 50-60’erne, var hun en fantastisk lærer, der satte sit præg på hver og én af os - vi elskede hende alle ubeskriveligt højt. Og besøgte hende også privat efter hun var stoppet og vi var gået ud,"

Ildsjæl fra start til slut

Julie Fauerby kalder det fantastisk, at Nete Risum fra start til slut i sine 43 år på Tranegårdskolen var den samme ildsjæl og et kæmpe forbillede for alle sine elever.

"Ikke fordi, I nødvendigvis skal bruge det til noget, men jeg havde simpelthen bare brug for at fortælle, at hendes historie og den skønne lærer hun var (og menneske hun er) fortsatte, til hun gik på pension og desværre måtte forlade os i 6. klasse. Men vi husker ikke andre end hende."

Publiceret 17 September 2019 11:02