Flere og flere unge bliver spejdere. Pressefoto

Flere og flere unge bliver spejdere. Pressefoto

Kom til jubilæumsfest: Ordrup-Skovshoved spejdere bliver 100 år

Spejdergruppen Elsdyrstammen holder fødselsdag 21. september

Så er der rund fødselsdag. Ordrup-Skovshoved spejdergruppe – også kendt som Elsdyrstammen – kan i år fejre sin 100 års fødselsdag. Jubilæet markeres med en stor kick-off event for jubilæumsåret 21. september klokken 10 til 16 på Morescosvej 9 i Charlottenlund.

Spejdergruppen har valgt at gøre det muligt for kommunens borgere at opleve alle sider af spejderlivet på nært hold. Samtidig er jubilæet en oplagt mulighed for at opleve de unikke faciliteter, som spejderne i området råder over med klatrevæg og meget mere.

Ordrup-Skovshoved spejdergruppe – Elsdyrstammen – kan i år fejre sin 100 års fødselsdag. pressefoto

Ordrup-Skovshoved spejdergruppe – Elsdyrstammen – kan i år fejre sin 100 års fødselsdag. pressefoto

”At være spejder vinder frem. Generelt er der medlemsfremgang i Danmark, og det skyldes blandt andet, at det aktive udendørsliv er ved at blive moderne igen. Mange forældre ønsker, at deres børn skal væk fra skærmene, ud og være aktive i naturen og få nogle praktiske færdigheder. Det er præcis det, vi tilbyder,” fortæller Mathias Hesseldahl, 20 år gammel, leder for Elsdyrstammen og spejder siden han var 10 år. ”Med vores 100 års fødselsdag vil vi give mange flere muligheder for at snuse til, hvad det at være spejder kan give af unikke oplevelser, fællesskab, træning i ledelse, sunde værdier og meget mere,” fortsætter Mathias, der udover at være leder for den lokale gruppe også er aktiv i den nationale bevægelse og paraplyorganisation Spejderne.

Ordrup-Skovshoved Spejdergruppe har for nylig i den nye gruppeledelse formuleret et nyt pejlemærke for gruppens arbejde:

”Vi kalder det 'Outdoor Pioneering' og pejlemærket guider os i de aktiviteter, vi planlægger for spejderne fremadrettet. Det betyder, at vi prioriterer udendørslivet og det at bevæge sig ud i livet og lære nyt,” fortæller formand og forældrerepræsentant, Søren Andersen.

kapp

Publiceret 18 September 2019 08:41