Snup en kop kaffe med Gentofte Kommunes trafikplanlægger Peter Kirsch, der er ude i byen og fortælle om bynettet. Foto: Movia

Snup en kop kaffe med Gentofte Kommunes trafikplanlægger Peter Kirsch, der er ude i byen og fortælle om bynettet. Foto: Movia

Gentoftes nye bus-linjer kører fra på søndag

Det kan betale sig at være ekstra opmærksom ved busstoppestederne, for den 13. oktober rulles det nye bynet, så vi hurtigere kan komme rundt i kommunen.

Af
Gry Brøndum

Fra og med søndag den 13. oktober er Gentoftes busnet fornyet:

"I forbindelse med, at metroen går i gang, så ændrer man A-busserne, derfor er der også behov for, at det lokale busnet tilpasses," siger trafikplanlægger Peter Kirsch til Villabyerne.

Gentofte får blandt andet en helt ny linje, bus 23, der gør det muligt at køre hele vejen fra Klampenborg Station og ind til Hovedbanegården via Hellerup Station og Nordhavn Station.

I store træk kører den på den nuværende 1A's rute og med den samme frekvens fra tidlig morgen til midnat.

Kun et skift på rejsen

For de, der skal med bussen på ruten fra Hellerup Station til Svanemøllen Station, Trianglen, Rigshospitalet, Nørrebro og det østlige Frederiksberg er linje 1A stadig en mulighed. Med den kan man også skifte til Cityringen fra Poul Henningsens Plads.

"Vi har haft det formål med nettet, at alle borgere skulle komme fra ét punkt i kommunen til et andet, uden at skulle skifte buslinje mere end én gang, og det har vi ramt rigtig godt nu," udtaler Peter Kirsch:

"Så nu skulle det være muligt både at komme ind til metroen, men også at komme til alle de vigtige knudepunkter i kommunen som behandlingssteder, bydelscentre og biblioteker."

Linje 164 mod Ballerup

En af de linjer, der gør busserne mere fleksible i det nye bynet, er linje 164, der erstatter 166, og som fremover forbinder Skudehavnen med Hellerup Station, Gentofte Hospital, Vangede Station, Gladsaxe og Ballerup:

"Vi har etableret en meget fin korridor på tværs af kommunen fra Vangede Station og til Hellerup Station via Gentofte Hospital, hvor bussen kører cirka hvert 10. minut, og det styrker virkelig mobiliteten i kommunen," fortæller Peter Kirsch.

Ringlinjen 171/172

Gentofte Kommune har også etableret en ringlinje, som dækker alle de stoppesteder, vi mister ved omlægningerne. Det er linje 171/172, som forbinder Jægersborg og Charlottenlund med Hellerup Station og Gentofte Station.

Linje 176 fra Emdrup Torv

Hvis man skal til Gentofte fra Emdrup Torv eller den modsatte vej, kører linje 176 herfra og forbinder Vangede Station, Gentofte Station, Bernstorffsvej Station og Hellerup Station.

Bussen fra Skovshoved

Og så er der linje 179, der kører mellem Skovshoved, Charlottenlund Station, Gentofte Station, Jægersborg og Lyngby.

Gentofte Hospital

Endelig forbinder 185 Nørreport Station, Cityringen ved Vibenhus Runddel Station og Gentofte Hospital med Ordrup og Klampenborg.

Og så er der linjerne 21, 184, 192 og 388, som kører lige præcis, som de hele tiden har kørt.

Download Movias app

"Det nye busnet evalueres efter noget tid for at se, om det fungerer," siger trafikplanlægger Peter Kirsch. Og kommer med et godt råd til borgerne:

"Man skal downloade Movias app 'Rejseplanen' og lære at bruge den," råder Peter Kirsch:

Hjælp til bus planen

"Men hvis man ikke har en smartphone og dermed ikke har mulighed for at downloade appen, kan man stadigvæk ringe til mig."

"Vi ved, at det kan være svært at gennemskue, hvilken vej der er hurtigst og nemmest at tage," siger Peter Kirsch, der er trafikplanlægger i Gentofte Kommune:

”Det er særligt de borgere, som benytter bussen en gang imellem, og som har været vant til at køre med samme linje i mange år, som måske kan have lidt svært ved at gennemskue det nye bynet.”

Kontakt trafikplanlæggeren

Og derfor står Peter Kirsch i denne uge tirsdag formiddag på Strandvejen, onsdag på Ordrup Torv og torsdag på Gentofte Torv for at oplyse os om de nye buslinjer.

  • Tirsdag d. 8/10 Strandvejen 213 ved Irma mellem kl 10 og 12
  • Torsdag d. 10/10 Ordrup Torv på hjørnet af Ordrupvej og Hyldegårds Tværvej mellem kl 10 og 12
  • Fredag d. 11/10 Gentofte Torv mellem kl 10 og 12

Kontakt Peter Kirsch på telefon 39988125.

Publiceret 08 October 2019 10:50