Hos Begravelse Danmark vil der være linet op med massevis af græskar, så det er bare med at smøge ærmerne op. Arkivfoto: Henrik Holst

Hos Begravelse Danmark vil der være linet op med massevis af græskar, så det er bare med at smøge ærmerne op. Arkivfoto: Henrik Holst

Kom til familiefestlig Græskaraften i Gentoftegade

Gentoftegades berømte og berygtede Græskaraften slippes løs torsdag den 10. oktober kl. 17. Skal du med på jagt efter slik og spøgelser?

Af
Jesper Bjørn Larsen

Hvis der er nogle her i landet, der kan finde ud af at forvandle gys og gru til en hyggelig familieaften, så er det de gode borgere og handlende på og omkring Gentoftegade.

Det beviser de år efter år med den traditionsrige Græskaraften, som i år løber af stablen torsdag den 10. oktober. Som med alle gode traditioner bliver der ikke ændret på konceptet, men hvorfor også gøre det, når man har fundet formularen på en (u)hyggelig aften, hvor gaden bliver fyldt med hekse, zombier, kranier, spindelvæv og edderkopper.

Der vil derfor atter være en skattejagt for børnene, hvor skattekortene kan hentes på Gentoftegade Bibliotek. Det er også her, de skal afleveres, når man har svaret på alle spørgsmål. Skattejagten varer fra kl. 17-20, og der er flotte præmier til vinderne, så mon ikke de voksne hepper på deres børn.

Førstepræmien er f.eks. en diamantring fra Guldsmed Poulsen, andenpræmien er 2 x gavekort til én overnatning på Gentofte Hotel inklusiv morgenmad. Tredjepræmien er 4 stk. biografbilletter til Gentofte Kino.

Doktor Gys er atter med

Ingen Græskaraften uden græskarudskæring, den begynder allerede fra kl. 16 og foregår som sædvanlig i begravelsesforretningen på Kirketorvet.

Hos Under Bogen er der uhyggelig højtlæsning, og Doktor Gys i skikkelse af sminkøren Janus Vinther vil naturligvis atter være at finde på biblioteket. Han er ganske enkelt uofficelt danmarksmester i at 'udsmykke' børnene med blodige skudhuller og alskens andre skrækindjagende skrammer.

Lige som han plejer, vil Slagter Broe og hans håndgangne mænd sørge for grillede pølser og diverse, og der vil være fadøl hos Danbolig til at skylle maden ned med.

I Vinoteket serverer de cocktails understøttet af lækker jazzmusik, også et tilbagevendende populært indslag.

Inde hos Nyt Syn byder de på champagne og kransekage, så ingen bør gå hverken gammelsultne eller sukkertrængende til ro, når uhyggen til sidst fortager sig og hverdagen rykker i de forpinte sjæle.

Publiceret 09 October 2019 16:03