”Jeg har selv savnet at kunne gå i en butik og købe bæredygtige varer, jeg kunne røre ved og nærstudere,” siger Ann Ulrich.

”Jeg har selv savnet at kunne gå i en butik og købe bæredygtige varer, jeg kunne røre ved og nærstudere,” siger Ann Ulrich.

Nyåbnet: Ann sælger tøj lavet af plastikflasker

Den nye specialbutik Make Green Sense på Strandvejen 177 forhandler udelukkende bæredygtige og socialt ansvarlige produkter

Af
Peter Klar

Fra bæredygtige husholdningsartikler til økologisk tøj og kropspleje - Ann Ulrich har indrettet sin nye butik Make Green Sense på Strandvejen 177 udelukkende med produkter, der på den ene eller anden måde taler til vores grønne samvittighed, når vi shopper.

”Måske vil jeg på et tidspunkt sælge lidt via Instagram, men jeg har bevidst valgt ikke at have webshop. Jeg har selv savnet at kunne gå i en butik og købe bæredygtige varer, jeg kunne røre ved og nærstudere. Jeg syntes, der var plads til en fysisk butik med varer, der både er bæredygtige og ser pæne ud i hjemmet. Tanken er lidt, at det skal være varer, man kan få lyst til at købe, uanset om man på forhånd går op i bæredygtighed,” siger Ann Ulrich.

Undersøger markedet

Hun har en baggrund som advokat og medejer gennem 10 år af Izabel Camille, som sælger sølvsmykker. Her fik hun erfaring med indkøb og handel, hun kan bruge i dag, når hun finder varer til Make Green Sense.

”Det er min store lidenskab at finde varer. Jeg prøver at finde ting, der ikke findes så mange steder. Det gør jeg blandt andet på messer, hvor bæredygtige varer fylder stadig mere. Jeg bliver typisk inspireret af en enkelt vare, og så undersøger jeg markedet og finder på den måde gode producenter.”

Tæpper af jeans-rester

Butikken er indrettet med høje reoler af umalet krydsfiner og en mobil høj stige som på et bibliotek.

Sortimentet falder i fire hovedkategorier: Husholdningsartikler, tøj lavet af naturmaterialer, enten økologisk bomuld eller uld, kropspleje og interiør.

Her er alt fra plaider og koste til hjemmet til striktrøjer af cashmere og fitnesstøj lavet af engangsflasker.

”Jeg bruger nærhedsprincippet og vælger leverandører så tæt på Danmark som muligt. Jeg har strik fra Italien og mange danske producenter. Få ting er fra Asien, hvor jeg har været omhyggelig med at finde producenter, der lever op til mine krav.”

Det gælder blandt andet tæpper fra Indien lavet af jeans-rester fra modeindustrien. Tæpperne er fremstillet af indiske kvinder, der ikke må arbejde uden for hjemmet. Butikken har også smykker lavet af Masai-kvinder.

Hver vare har en historie

Til hver eneste vare i Make Green Sense knytter sig en historie om miljømæssig og/eller social bæredygtighed.

”Jeg fortæller i vid udstrækning om produkterne med skilte, og ellers forklarer jeg meget gerne kunden, hvorfor jeg har varen. Bæredygtighed for mig er ikke noget fanatisk. Jeg opfordrer til, at man starter i det små, i sin egen sfære. Man kan starte et sted, skubbe til sin mentalitet som forbruger, og stadig få noget pænt til stuen, køkkenet og sig selv, der samtidig er bæredygtigt.”

Publiceret 16 October 2019 08:23