Bibliotekar Peter Nordahl anbefaler Grete Roulunds 'Blackhawk'.

Bibliotekar Peter Nordahl anbefaler Grete Roulunds 'Blackhawk'.

Ugens læser: "Nogle gange skal man langt ud for at se klart"

Peter Nordahl, 34, bibliotekar på Gentoftegade Bibliotek.

Hvilken roman har du sidst læst?

"'Blackhawk' af Grete Roulund.

Hvem er din favoritforfatter?

"Jeg har vildt svært ved at vælge en decideret favoritforfatter, men forfattere som Erlend Loe, Jan Sonnergaard, Per Petterson og digteren Peter Laugesen har jeg læst meget – og de har altid givet mig en uovertruffen god læseoplevelse."

Hvad er din favoritgenre?

"Samtidsromaner og lyrik – men jeg er også blevet ret interesseret i sci-fi, da det kan noget helt specielt og ofte belyser noget ret præcist om samtiden. Nogle gange skal man langt ud for at se klart."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Ja, mange gange… enten fordi bogen simpelthen ikke fængede, og andre gange, fordi jeg ikke gav bogen nok tid og fordybelse. Bøger kræver, at man investerer tid i dem, det fortjener de også – og hvis jeg sjatlæser for meget over for lang tid, når nogle bøger ikke at få ordentligt fat."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Grete Roulunds roman 'Blackhawk'. En fortælling, hvor vi følger de to udstationerede mænd, indianeren Blackhawk og hans makker Keagan, som på grund af barske vejrforhold og en afbrudt radio bliver mere og mere isolerede i deres lille hytte. Igennem romanen følger man Keagan og Blackhawks liv i ødemarken, som bliver mere og mere vanvittigt. Whisky bliver der drukket masser af, og det sætter, sammen med den trykkende isolation og den kendsgerning, at Blackhawk er blevet smittet med rabies, en hel særlig scene og stemning, hvor virkeligheden forvrænges, og forholdet imellem de to udfordres. Samtidig er romanen en intens kamp mod tiden; mon hjælpen kan komme frem i tide til deres sneomfavnede hytte i den barske ødemark?

I efteråret er der på Gentofte Bibliotekerne ekstra fokus på denne roman i forbindelse med arrangementsrækken BogKlubCast. Deltag gerne i arrangementet den 22. oktober kl. 16.50 på Gentoftegade Bibliotek. Se mere på genbib.dk

Publiceret 20 October 2019 10:12