Borgmester Hans Toft mener ikke, at politiet leverer nok i forhold til indbrud i Gentofte. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Borgmester Hans Toft mener ikke, at politiet leverer nok i forhold til indbrud i Gentofte. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Hans Toft: Politiet leverer ikke

Borgmester Hans Toft (K) mener ikke, at politiet leverer, trods faldende indbrudstal, siger han i et skriftligt svar til Villabyerne

Af
Gry Brøndum

Der har været stort fokus på de mange indbrud i Gentofte de seneste år – og du har som borgmester med et ambitiøst forslag om et vægterkorps sat dig i spidsen for at få dette problem frem i lyset: Hvad er din reaktion på, at vi nu oplever et faldende antal indbrud i kommunen?

"Det er naturligvis en god nyhed, at antallet af indbrud er faldet. Men det er sket før, og alligevel er antallet af indbrud efterfølgende steget igen. Niveauet er stadig alt for højt. Derfor er det fortsat en vigtig prioritet for os at gennemføre anbefalingerne fra opgaveudvalget med målet: ’Gentofte fri for tyveri’."

I udvalget 'Tryghed for borgerne' har I haft fokus på forebyggende foranstaltninger, der skal forhindre tyves aktivitet i kommunen – hvordan vil borgerne i Gentofte fremover komme til at mærke øget tryghed med de aktiviteter, I planlægger og har sat i værk?

"Indsatsen kommer til at gå på flere konkrete tiltag, hvor vi både satser på at forebygge indbrud og på at stresse og forstyrre tyven i sit arbejde. Derfor vil borgerne både møde en oplysende informationskampagne, tryghedsambassadører, der lokalt kan inspirere og styrke samarbejdet, Nabohjælp-Gentofte med endnu flere nabohjælpere og så et vægterkorps Gentofte."

Hvordan vurderer du politiets rolle - og borgernes egen rolle i - at der nu anmeldes færre indbrud i Gentofte?

"Den store opmærksomhed, der også fra borgernes side er på at forebygge indbrud, er naturligvis meget positiv og vigtig. Men vi kan desværre fortsat konstatere, at politiet ikke leverer ressourcer, som lever op til borgernes berettigede forventninger, når indbruddene sker. Vi har i Danmark Europarekord i indbrud – og antallet af indbrud de seneste 10 år har svinget på et højt niveau."

Vil du fortsat arbejde for, at Gentofte skal have eget vægterkorps mod indbrud, hvis antallet af indbrud fortsætter med at falde?

"Vi har et mål om et ’Gentofte fri for tyveri’. Det vil ikke ske fra den ene dag til den anden. Der er behov for hele tiden at tænke nye veje til fortsat at nedbringe antallet af indbrud. Så vi fortsætter naturligvis med de planlagte nye aktiviteter og konkrete tiltag, som ligger i opgaveudvalgets anbefalinger."

Publiceret 22 October 2019 16:09