GHG-spillerne jubler, efter DM-titlen er i hus. Foto: Viborg Katedralskole

GHG-spillerne jubler, efter DM-titlen er i hus. Foto: Viborg Katedralskole

GHG vandt DM i gymnasiefodbold

Efter en nervepirrende afgørelse på straffespark, kunne GHG's elever lade sig krone som de nye mestre, men der var ikke tid til et brusebad

Af
Jesper Bjørn Larsen

Over 100 af de danske gymnasier har i efteråret spillet indledende runder i den traditionsrige og vigtige turnering, DM i gymnasiefodbold.

Tirsdag var det blevet tid til finalestævnet i Viborg, hvor bl.a. Gammel Hellerup Gymnasium var med, efter at de tidligere på efteråret kvalificerede sig via en sejr ved regionsmesterskaberne.

Og de lokale gymasiedrenge endte såmænd med at vinde hele turneringen. Sejren kom i hus efter sejre over de andre regionsvindere - bl.a. de forsvarende mestre fra Viborg Katedralskole, som blev slået i finalen 8-7 efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, der fulgte den ordinære kamp, der endte 0-0.

"Begge hold blev ved med at score. Da det sidste mål blev scoret, var der jubel i to minutter, men så var det ellers bare med at løbe ned til bussen. Der var ikke tid til bad, for vi kørte både ud og hjem med andre sjællandske gymnasier, og buschaufføren var begyndt at tale om sine køre- og hviletidsbestemmelser," griner Andreas Juul Jeppesen, gymnasielærer i i dræt og samfundsfag, og han tilføjer:

"Der blev jublet hele vejen til Fyn i bussen, men så blev der stille. Så blev de trætte."

Andreas Juul Jeppesen er i den grad stolt af sine elever, og han lægger ikke skjul på, at sejren var lidt af en sensation.

"Viborg Katedralskole er virkelig gode, de havde adskillige førsteholdsspillere fra Viborg FF (der spiller i 1. division, red.) med på holdet. Og de lagde et meget stort pres på vores hold. Men både vores målmand og forsvaret stod virkelig godt," fortæller han.

Det var første gang, Gammel Hellerup Gymnasium vinder turneringen, og de kan nu se frem til at skulle forsvare titlen næste år på hjemmebane. Hvor turneringen så skal spilles, er et godt spørgsmål. Gymnasiets egne faciliteter rækker ikke, så nu skal gymnasiet på charmeoffensiv til de lokale fodboldklubber. jbl

Publiceret 23 October 2019 12:36