Kan man redde kloden ved at sige farvel til kødet? Pressefoto

Kan man redde kloden ved at sige farvel til kødet? Pressefoto

Foredrag: Hvad er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed?

Kød, klima og bæredygtighed er i dén grad kommet på dagsordenen. Kødforbruget diskuteres som aldrig før. Det fyger samtidig med påstande i øst og vest.

Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen 'Cowspiracy' siger, at det er meget værre, end vi er klar over. Og for nylig ramte en skandale Aarhus Universitet på grund af en rapport om oksekød.

Foredraget 'Kød, klima og klodens fremtid' ved Rune Christoffer Dragsdahl torsdag 7. november kl. 19-21 Byens Hus, Hellerup, vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed:

Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter? Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?

Hvor stor en del af regeringens 2030-mål kan Danmark nå ved at spise anderledes?

Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker? Hvad med geografiske forskelle? Hvad med økologien? Hvad med ernæring og sundhed?

Stopper produktionen

Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år? Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed - uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med billeder, verdenskort og enkle udregninger. Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Billetter via www.vegetarisk.dk.

jesl

Publiceret 07 November 2019 13:21