PET gennemførte en øvelse onsdag morgen på kyststrækningen ud for Bellevue Teatret. Modelfoto: Adobe Stock

PET gennemførte en øvelse onsdag morgen på kyststrækningen ud for Bellevue Teatret. Modelfoto: Adobe Stock Kovalenko I - stock.adobe.com

Larmende helikoptere over Bellevue var en PET-øvelse

Seks helikoptere fløj onsdag morgen rundt i luftrummet over Bellevue Strand og langs kyststrækningen

Af
Jesper Bjørn Larsen

Var det mon en redningsaktion for en strandet sejler i Øresund, eller var det en politiaktion rettet mod gidseltagere på Bellevue Teatret?

Spekulationerne var sikkert mange onsdag morgen, da luften over Bellevue Teatret genlød af larmen fra seks helikoptere, der længe fløj frem og tilbage langs kyststrækningen. En enkelt har sågar henvendt sig til Villabyerne for at spørge, om vi kender den rette forklaring?

Og vi kan ile med at berolige. Ingen mennesker var i fare, ingen mennesker var taget som gidsler på Bellevue Teatret. I hvert fald ikke ud over Tante Sofie i Folk og Røvere i Kardemomme By, der som bekendt bliver bortført af de tre røvere, Kasper, Jesper og Jonathan. Der var blot tale om en storstilet øvelse.

"PET kan bekræfte, at der var tale om en øvelse, som blev afholdt den 6. november. Det er PET’s opgave som sikkerhedstjeneste at opretholde et operativt beredskab. Derfor afholder PET løbende øvelser," lyder det fra PET's pressetjeneste.

Publiceret 07 November 2019 17:08