”Jeg syntes, der manglede et sundt alternativ til alt det andet, vi har herude,” siger Christina Cumings. Foto: Peter Klar

”Jeg syntes, der manglede et sundt alternativ til alt det andet, vi har herude,” siger Christina Cumings. Foto: Peter Klar

Nyåbnet: Økologisk grønt og velfærdskød på Gentoftegade

Kok Christina Cumings har savnet muligheden for et hurtigt sundt måltid i Gentofte, så hun har selv åbnet Good’n’green med salater, der mætter

Af
Peter Klar

Konstant travlhed siden åbningen i begyndelsen af oktober har hurtigt overbevist Christina Cumings om, at Good’n’green var en god idé.

”Jeg tror, vi har haft en enkelt dag, hvor vi har følt, at vi kunne følge med. Det er vanvittige mængder af kål og bønner, vi står med hver dag. Flere aftener har vi måttet melde udsolgt før lukketid, fordi vi ikke havde flere råvarer. Nå, undskyld mig, jeg har lige nogle veggiedeller, der skal ud af ovnen,” lyder det fra Christina Cumings, inden hun for en stund forsvinder ud i køkkenet i baglokalet.

To verdener mødes

Good’n’green er det nye sunde og grønne take away-sted på Gentoftegade 68.

”Jeg syntes, der manglede et sundt alternativ til alt det andet, vi har herude. Jeg var selv træt af at skulle køre til Østerbro for at få et sundt måltid mad,” siger Christina Cumings.

Hun har været i restaurationsbranchen siden 1998, og Good’n’green er hendes første projekt som selvstændig.

Hun blev uddannet kok i 2004 og har siden suppleret uddannelsen med en bachelor i nutrition and health.

”Jeg vil gerne have, at de to verdener mødes. Vores mad i Good’n’green skal ikke bare være sund, den skal også smage godt og leve op til den æstetik, man arbejder med som kok. Derfor er der tænkt på farver, smage, det bløde, knasende, søde, syrlige og så videre i hver salat,” forklarer Christina Cumings.

Veganske kager

Hos Good’n’green får du som udgangspunkt frisklavede salatskåle efter 80/20 princippet: 80 procent grønt og 20 procent animalske produkter.

Flere af salaterne er vegetariske, og veganere bliver heller ikke snydt for madoplevelser hos Good’n’green, som hver onsdag får besøg af en konditor, der laver veganske kager.

”Alt kød er velfærdskød fra dyr, der har haft det godt, og vil man have mere kød oven i sin salat, siger man bare til. Vi får godt nok confiteret mange andelår!”

Good’n’green hylder de danske råvarer, der er i sæson.

”Vi vil gerne vise, at man kan gøre alt muligt spændende med dem, så der er dage, hvor vi bager og sylter rødbeder, laver rødbededeller, rødbedejuice og rødbedehummus."

80 procent af grøntsagerne er økologiske.

Skipper Skræk-salat

Salaterne er navngivet med inspiration fra deres udseende, indhold og effekt.

’Popeye’ opkaldt efter Skipper Skræk rummer bl.a. spinat og grønkål og er fuld af protein.

Christina Cumings' personlige favorit er ‘Pink Caesar’ med plukket kylling, Vesterhavsost og en lyserød farve, der kommer fra hjemmelavede syltede rødløg, som er en af de mange daglige opgaver i Good’n’green.

”Vi er nok nødt til at anskaffe en kålsnitter for at kunne følge med. Jeg kan ellers godt lide, at det er håndskåret, men man er jo nødt til at være realistisk,” smiler hun.

Publiceret 08 November 2019 13:04