Her er den nye rektor for Gammel Hellerup Gymnasium: 40-årige Bjarne Edelskov Nielsen.

Her er den nye rektor for Gammel Hellerup Gymnasium: 40-årige Bjarne Edelskov Nielsen.

Ny GHG-rektor kommer fra Jammerbugten

40-årige Bjarne Edelskov Nielsen sætter sig i rektorstolen på Gentoftes største gymnasium i det nye år

Af
Jesper Bjørn Larsen

Det bliver så heller ikke i denne omgang, at en kvinde får ansvaret for at styre slagets gang på Gammel Hellerup Gymnasium, der for nylig kunne fejre sin 125 års fødselsdag.

Nu skal Jørgen Rasmussen, gymnasiets ottende leder i de første 125 år, op at hænge. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Nu skal Jørgen Rasmussen, gymnasiets ottende leder i de første 125 år, op at hænge. Arkivfoto: Jesper Bjørn Larsen

Den person, der er udpeget til at stå i spidsen for gymnasiets ledelse, er en mand. Lige som de otte forgængere er/var det, senest Jørgen Rasmussen, der havde sidste arbejdsdag i torsdags efter 14 år som rektor på gymnasiet. I en alder af 68 år har han valgt at gå på pension.

Et enigt ansættelsesudvalg har til gymnasiets bestyrelse indstillet ansættelsen af den 40-årige Bjarne Edelskov Nielsen som hans afløser. Han kommer fra en stilling som rektor på Fjerritslev Gymnasium i Nordjylland.

Bjarne Edelskov Nielsen har siden han forlod folkeskolen haft begge ben solidt placeret i gymnasieverdenen. Først som elev på Vesterhimmerlands Gymnasium, hvor han efterfølgende blev ansat som årsvikar i universitetstiden. Her læste han fagene musik og psykologi.

Efter kandidatgraden i 2006 havde Bjarne Edelskov Nielsen noget tid som årsvikar på både Vesterhimmerlands Gymnasium og Fjerritslev Gymnasium, hvorefter han fik fastansættelse i Fjerritslev. Ud over lærerstillingen har karrieren efterfølgende involveret en stilling som uddannelsesleder og efterfølgende rektorstillingen, som han har siddet i i 4 år.

Bjarne Edelskov Nielsen lever sammen med Karina, der er gymnasielærer og sammen har de to børn på henholdsvis 15 og 18 år.

Gammel Hellerup Gymnasiums kommende rektor glæder sig til at tiltræde den nye stilling. Med terminologien fra et af hans to fagområder udtrykker han selv:

"Jeg føler lidt, jeg går fra at skulle styre et ensemble til skulle styre et helt symfoniorkester. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til en masse nye udfordringer og til samarbejdet med skolens ansatte.”

Bjarne Edelskov Nielsen tiltræder stillingen pr. 1 januar 2020 og har første arbejdsdag mandag den 6. januar 2020.

Publiceret 08 November 2019 10:23