Rent badevand i Skovshoved

Utætheden på spildevandsledningen i Skovshoved er nu tætnet, og vandet klar til badning

Af
Gry Brøndum

Gennem den seneste tid har der været forringet badevandskvalitet ved Skovshoved Havbad, på grund af en utæt spildevandsledning.

Men nu har vandforsyningsselskab Novafos fundet lækagen på ledningen i kajakpolobassinet, lappet den og sikret den med cement. Og vandprøver bekræfter, at vandkvaliteten igen er fin.

Brusebad i stedet for Øresund

"Vi har hældt farvestof igennem røret både før og efter lapningen af det fundne hul, og nu siver farven ikke længere ud, så vi kan konstatere, at lækagen er tætnet," siger Jesper Tjott, havnefoged i Skovshoved Havn.

Og det er rigtig godt nyt for vinterbadere, der er nervøse for colibakterier, både hos Skovshoved Havbad og på den sydligt beliggende badebro ved Skovshoved Havn.

Skovshoved Havbad har ikke været lukket ned, men her har klubben anbefalet medlemmerne at tage brusebad efter saunaen i stedet for at hoppe i Øresund, oplyser Jesper Tjott:

Syd broens vinterbadere

Vi har også lige fået en ny vinterbadeklub i Syd, under Skovhoveds Sogns Badelaug, som er åbnet her den 1. november, så det er rigtig godt, at der nu er grønt lys, så folk kan bade uden bekymring:

"Men mit indtryk er nu, at folk har badet her alligevel," siger Jesper Tjott om de seneste måneder med spildevandsudslip:

"Strømmen i Øresund giver en god gennemstrømning, så når vandet flytter sig med to kilometer i timen, bliver bakterier relativt hurtigt skyllet videre."

Med tætningen er der sat punktum for to en halv måned med advarsler mod badning i Skovshoved:

Badevands mysteriet

"Vi opdagede det i starten af august, hvor vi målte på vandkvaliteten. Der var ikke så mange regnskyld, så det var ikke så tit, der var overløb. Det var der så til gengæld, da efterårssæsonen startede i september, og så har det taget noget tid at finde lækagen."

Havnefogeden og Gentofte Kommune beder alle om at orientere sig om badevandskvaliteten på www.badevand.dk, inden man bader i Øresund.

Det gælder også for de øvrige badesteder langs kysten, da der løbende er overløb fra spildevandsledningerne, som kan give colibakterier i havvandet.

Publiceret 11 November 2019 15:27