Pigerne fra Maglegårdsskolen i de blå trøjer, vinder konkurrencen på crossfit-banen. Foto: Gry Brøndum

Pigerne fra Maglegårdsskolen i de blå trøjer, vinder konkurrencen på crossfit-banen. Foto: Gry Brøndum

Ny udendørs træningsbane indviet ved Maglegårdsskolen

Uddannelses-centeret ved Maglegårdsskolen, Ungdomsskolen, HIK og Gentofte Studenterkursus har fået en udendørs triple-træningsbane

Af
Gry Brøndum og praktikant Sofia Hviid-Andersen

FITNESS Unge fra Maglegårdsskolen, Tranegårdsskolen, HIK Fodbold og Håndbold og Ungdomsskolen er mødt op for at konkurrere på den nye fitnessbane.

Hans Toft, borgmester i Gentofte, klipper det røde bånd over så fitnessbanen nu officielt er åbnet. Foto: Gry Brøndum

Hans Toft, borgmester i Gentofte, klipper det røde bånd over så fitnessbanen nu officielt er åbnet. Foto: Gry Brøndum

Den grønne, koksgrå og gule bane ligger placeret i en lille linde-lund mellem Maglegårdsskolen, Studenterkursus og Ungdomsskolen, så der var mange unge mennesker med, da borgmester Hans Toft (K) klippede den røde snor på Hartmannsvej onsdag eftermiddag med store roser til de frivillige kræfter i Gentofte LIV, der har været med til at realisere visionen.

Amanda, Gabriel, Alma og Thilde går alle i 7. klasse på Maglegårdsskolen, er ret begejstrede for den nye fitnessbane, da de pustende og svedende krammer hinanden efter at have vundet deres konkurrence på forhindringsbanen:

"Det er så godt, at der er kommet noget, hvor vi kan røre os," siger pigerne, der i forvejen er ret fysisk aktive og primært ser banen komme i brug i skoletiden, når deres lærere tager dem med derover: "Vi har for lidt tid i fritiden," siger de.

Aktivér de unge

Thomas Strøbæk og Martin Dahl er ansvarlige for den frivillige forening Gentofte LIV og har været med til at få ideen til den udendørs tredelte bane, som alle kan benytte sig af. Ikke mindst kvarterets mange unge:

"Hele Gentofte LIV's filosofi går på at aktivere de unge", siger Thomas Strøbæk, der står klar til at sætte konkurrencen i gang med sin megafon:

"Med denne her bane har vi på lille plads skabt tre forløb: En fitnessbane, en løbebane og en crossfit bane. Plus de individuelle træningsredskaber: En slackline, en karrusel og bakketræning. Og så er der volden, hvor man kan sidde og hygge sig," siger han og peger på den grønne vold ud til stakittet og Hartmannsvej med tennisklubben på den anden side af vejen.

Lokale og Anlægsfonden har doneret 165.000 kroner til fitnessbanen, som Gentofte Kommune har finansieret med godt en million kroner.

Publiceret 13 November 2019 08:00