Kreativiteten blomstrede på Gentofte Rådhus denne weekend.

Kreativiteten blomstrede på Gentofte Rådhus denne weekend.

Tjørnegårdsskolen vandt "First Lego League 2019"

Engagerede, kreative og dygtige elever indtog Gentofte Rådhus fredag og lørdag i forbindelse med årets First Lego League finale

innovation Fredag var der First Lego League Junior arrangement, hvor 750 elever fra 3. og 4. klasser på kommunens skoler præsenterede deres løsninger til byfornyelse under overskriften ”Boomtown Build”. Her var alle deltagende elever vindere.

Og lørdag var det 650 elever fra 6. og 7. klasser fra kommunens skoler som dystede, og dermed gjorde finalen til den største i Nordeuropa igen i år.

Årets udfordring handlede om at finde nye innovative løsninger til byfornyelse under overskriften ”City Shaper”. Løsningerne blev vist gennem discipliner som robotkørsel, samarbejde, markedsføring og forskning.

Vinderne hos 6.-7. klasserne blev ”City Vibes”, som kommer fra Tjørnegårdsskolen. De skal nu repræsentere Gentofte ved den Skandinaviske finale i Roskilde d. 30. november.

Det er 14. år i træk med First Leo League i Gentofte, og igen i år var arrangementet stablet på benene gennem et samarbejde mellem elever, forældre, lærere, medarbejdere og andre frivillige./Sig

Fakta

First Lego League

First Lego League Gentofte er en del af en stor international First LEGO League konkurrence med deltagelse af 920 hold fra 47 byer i Norge, Sverige, Færøerne og Danmark. Det betyder, at der samlet set er ca. 10.000 børn i Skandinavien, der deltager i en First Lego League finale.

Formålet med First Lego League er at øge interessen blandt unge mennesker for teknologi og naturvidenskab og inspirere nutidens unge til f.eks. at blive fremtidens ingeniører og forskere.

Publiceret 19 November 2019 09:00