Gentoftes første hundebørnehave åbner snart

En ny børnehave til menneskets bedste ven åbner per 1. juni i Gentofte, hvor Daycare4dogs både henter og afleverer med hundebus

Af
Af Kathrine Albrechtsen kathrine.albrechtsen@lokalavisen.dk

Lange arbejdsdage får ofte hundeejere til at tromle med fingrene, mens de tænker på deres behårede ven, der er alene hjemme.
Den dårlige samvittighed får nu et nyt alternativ med Gentoftes - og muligvis også Danmarks - første hundebørnehave Daycare4dogs.
Bag det nye firma står kæresteparret Ida Thomsen og Jacob Rihan.
"Hundeejere med lange arbejdsdage står i et evigt dilemma over for deres hund derhjemme, som for mange ejere bliver betragtet som et barn. Den dårlige samvittighed kan blive afløst med vores hundebørnehave, hvor vi passer hunde i alle aldre og størrelser", siger Ida Thomsen.
Hun er vokset op med hunde og har det sidste år drevet sit eget hundeluftningsfirma ved siden af et deltidsstudie på jura. Måske har flere hundeejere og motionister stødt på Ida Thomsen i Bernstorffsparken, når hun går tur med 12 hunde.
"Jeg passer ikke hunde for pengenes skyld - så skulle jeg vælge et andet job. Men jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at være sammen med hunde hele dagen", siger hun.

Kæmpe børnehaver i L.A.

Idéen til den nye børnehave fik kæresteparret, efter de inde på hjemmesider for hundeejere kunne læse flere efterspørgsler om dagtilbud for hundepasning.
"Og så gav min storebror mig inspiration fra Los Angelses, hvor der er kæmpe hundebørnehaver", forklarer Ida Thomsen.
I hundebørnehaven, som får adresse på Skjoldgårdsvej, bliver der plads til 30-40 hunde, som bliver hentet med hundebus om morgenen mellem kl. 8 og 10 og afleveret igen mellem kl. 15 og 17.
Allerede nu leger 10 hunde rundt i haven i alle størrelser - fra den lille puddel til den store husky.
"50 procent af hundenes opdragelse handler om socialisering, og hunde er gode til at opdrage på hinanden. Men der er ingen hundeslagsmål mellem dem, for jeg er alphahan i haven", griner Ida Thomsen.
I haven på Skjoldgårdsvej bliver der afspærrede områder og overdækning, så der både er plads til hvalpe, hunde i løbetid og dårligt vejr.
"Ingen hunde er ens. Min egen hund kan lege hele dagen, mens den gamle gravhund har brug for hvile. Så det skal være en alsidig dag med både lydighedstræning og leg", siger Ida Thomsen.
Allerede nu kan hundeejere booke en plads til deres hund i haven, men en plads er spærret i juli, hvor Ida og Jacob venter deres første barn.

Publiceret 11 May 2014 11:00