Inger Margrethe Larsen med medaljerne i sit atelier. Foto: Søren Kristensen

Inger Margrethe Larsen med medaljerne i sit atelier. Foto: Søren Kristensen

Inger Margrethe Larsen udstiller i Svenske Villa

Hverdagens helte og indiske halssmykker

Af
Af Mikael Østergaard

I Svenske Villa i Bernstorffsparken præsenterer Inger Margrethe Larsen to vidt forskellige udstillinger.
Med udstillingen 'Medaljer til hverdagens helte' stiller Inger Margrethe Larsen skarpt på medaljens eksistens med helt nye værker, som primært er blevet udviklet under kunstnerens ophold på Statens Værksteder for Kunst i 2014.
Ud over medaljer udstilles en portrætserie, hvor forskellige hverdagshelte, med nærværende og inspirerende historier, giver deres bud på, hvorfor netop de fortjener en medalje – stort som småt.
I den anden udstilling 'Mig & Indien' præsenterer Inger Margrethe Larsen værker, som blev til under hendes fem måneder lange rejse til Indien i 2013. Gennem iagttagelser og fortolkning af forskellige elementer fra Indiens kultur og traditioner har hun eksperimenteret og integreret disse indtryk i en serie halssmykker, hvoraf nogle skal ses som bærbare skulpturer.
Inger Margrethe Larsen er uddannet fra Royal College of Art i London i 2002 med en Master inden for smykkedesign. I 2003 blev hun tildelt Kunsthåndværkerprisen af 1879's bronzemedalje. Hun har vist værker på flere danske og internationale udstillinger.
Der er fernisering torsdag den 2. oktober kl. 16-18, hvor kunstneren vil være til stede. Udstillingen er åben hver dag 12-18 i perioden frem til 26. oktober.

Publiceret 26 September 2014 16:00