Selv om der forhåbentligt er mange år til, at ’AC’ igen trækker i GVI-blusen, gjorde han det til ære for Villabyernes udsendte i 2013, der hvor det hele startede: I Nymosen.

Selv om der forhåbentligt er mange år til, at ’AC’ igen trækker i GVI-blusen, gjorde han det til ære for Villabyernes udsendte i 2013, der hvor det hele startede: I Nymosen.

Nyt fodboldeventyr til eks-GVI’er

'Forhenværende Superligaspiller' kan Anders Christiansen skrive på cv’et. For karrieren går nu til italienske Chievo

Af
Ole Tradsborg

For et endnu ikke offentliggjort millionbeløb blev Anders 'AC' Christiansen i sidste uge solgt fra FC Nordsjælland til italienske Chievo. Og dermed fortsætter den imponerende karriere for den tidligere GVI'er, der allerede kan skrive Champions League- , liga-, og A-landsholdskampe på sit efterhånden fyldige cv.
Men længe før ord som Superliga og Champions League var kendte fodbold-termer, huserede den dengang lille Anders på GVI's træningsanlæg i Nymosen.
Dermed startede fodbold-eventyret i GVI, og efter skiftet til Lyngby Boldklub slog 'AC' især via et flot efterår, sidste år, sit navn fast internationalt via gode optrædener på klubholdet i FC Nordsjælland, hvor han nåede at spille 83 kampe og prøvede at vinde både DM-guld og spille Champions League-fodbold.

Talentet formet i mosen

Om vinteren foregik spillet på grusbanerne, dér hvor kunstbanen ligger i dag, og i øvrigt var medspillerne en årgang ældre end ham selv, for allerede fra barnsben blev der lagt mærke til Anders Christiansens talent. Og at han skulle udfordres for at kunne udvikle sig.
'AC' spillede i GVI frem til 11-års alderen, hvorefter turen i 2001 gik til Lyngby. I 2008 blev han indlemmet i førsteholdstruppen efter i en længere årrække at have spillet på diverse talenthold – i øvrigt sammen med den nuværende GVI'er Christopher Olczyk.
"Jeg kommer stadig i GVI, og i dag, hvor Christopher spiller i klubben, er det ikke svært at finde tid til at komme ned at se vennerne spille", siger AC, der oprigtigt håber, at han og netop vennen Christopher sammen slutter karrieren af i GVI.

Nymosen til Støvleland

Med skiftet til Chievo Verona kan 'AC' passende gå på jagt efter nye fodboldmæssige højdepunkter, hvor det ind til nu er kampene med FC Nordsjælland i 2012/2013-udgaven af Champions League, der rangerer højest.
Her var Farummandskabet oppe mod sværvægtere som Shaktar Donetsk, Chelsea og Juventus. Og selv om det ikke blev det store pointmæssige sus, så ser 'AC' med glæde tilbage på de spændende puljekampe, bl.a. med en plads i startopstillingen på Stamford Bridge.
”Det var en stor oplevelse og fedt at kunne måle sig med de bedste spillere i verden. Så fik man et fingerpeg om, hvad man skulle forbedre, og at man kunne følge med på for at nå allerhøjeste niveau”, sagde Anders Christiansen i 2013 i et tidligere interview med Villabyerne og signalerede allerede dengang kraftigt, at han med glæde ser frem til at prøve det igen!
Fodboldopdragelsen fra GVI sidder alligevel sikkert fast i rygsækken på AC, der stadig husker sine trænere: Poul Bonde, Claus Lerche og den i øvrigt nuværende GVI-cheftræner Søren Fjorting, som 'AC' bedst kender fra sin tid i Lyngby.
Dermed har de også en stor andel i succeshistorien om en fodboldglad dreng, der forfulgte sine mål og endte som fuldtidsprofessionel fodboldspiller i udlandet. Et eventyr med rødder i Nymosen!
I barndomsklubben GVI er man stolt over 'AC's' fortsatte udvikling. En udvikling, der forhåbentlig også vil kunne mærkes økonomisk.
”Ja, det skulle gerne kaste lidt af sig, men jeg tror ikke, det er meget, for han skiftede tidligt”, siger formand i GVI, Jesper Sørensen, der dog ikke finder det afgørende, hvor meget, det drejer sig om.
”Vi tager stoltheden og det, der falder af”, siger han og henviser til, at reglerne er lidt svære at gennemskue, men at det er kotume, at den klub, man har været ungdomsspiller i, honoreres for det arbejde efter et fast regelsæt. Et reglement, GVI dog aldrig tidligere har været involveret i.

Publiceret 19 January 2015 09:30